ΕΚΘΕΣΗ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ
Τιμές με Leasing
LIVE: κίνηση στους δρόμους

Τα νέα Audi RS 4 Avant και RS 5 Coupe των 450 ίππων, μόλις απέκτησαν μια σπέσιαλ έκδοση, την «The New Carbon Edition».

Αμφότερες οι Carbon Edition είναι διαθέσιμες για παραγγελία από σήμερα στο Ην. Βασίλειο, εκεί που η τιμή του RS 4 είναι στις 71.625 λίρες και του RS 5 στις 75.400 λίρες.

Η νέα έκδοση προσθέτει λεπτομέρειες που αντλούν έμπνευση από το μηχανοκίνητο αθλητισμό, καθώς είναι φτιαγμένες από Carbon Fibre Reinforced Polymer (CFRP). Ανάμεσά τους συναντάμε την οροφή του RS 5 η οποία είναι πλήρως από CFRP.

Ο νέος biturbo TFSI κινητήρας των 2,9 λίτρων, που αποδίδει 450 ίππους και 600 Nm ροπής, στις εκδόσεις Carbon Edition διαθέτει καπάκι από CFRP, ενώ «αναπνέει» μέσω μιας αναβαθμισμένης RS σπορ εξάτμισης

Οι δύο σπέσιαλ εκδόσεις της Audi διαθέτουν το στιλιστικό πακέτο Carbon Matt Aluminium Styling Pack, μέσω του οποίου το εμπρός spoiler αποκτά φινίρισμα από CFRP (και το πίσω στο RS 5).

Οι εκδόσεις Carbon Edition διαθέτουν αναβαθμισμένα φώτα RS matrix LED με πλήθος αυτοματισμών.

Νέα Audi RS 4 και RS 5 Carbon Edition

3.855 Επισκέψεις στο άρθρο (26/9/2017)

Τα νέα Audi RS 4 Avant και RS 5 Coupe των 450 ίππων, μόλις απέκτησαν μία σπέσιαλ «ανθρακονημάτινη» έκδοση που αντλεί έμπνευση από το μηχανοκίνητο αθλητισμό. Ας γνωρίσουμε τις καυτές εκδοχές «The New Carbon Edition» δια χειρός Audi Sport…

Τα νέα Audi RS 4 Avant και RS 5 Coupe των 450 ίππων, μόλις απέκτησαν μια σπέσιαλ έκδοση, την «The New Carbon Edition». Η εν λόγω εκδοχή δεν είναι περιορισμένης παραγωγής και προσθέτει λεπτομέρειες που αντλούν έμπνευση από το μηχανοκίνητο αθλητισμό, καθώς είναι φτιαγμένα από Carbon Fibre Reinforced Polymer (CFRP). Ανάμεσά τους συναντάμε την οροφή του RS 5 η οποία είναι πλήρως από CFRP.
 
Αμφότερες οι Carbon Edition είναι διαθέσιμες για παραγγελία από σήμερα στο Ην. Βασίλειο, εκεί που η τιμή του RS 4 είναι στις 71.625 λίρες και του RS 5 στις 75.400 λίρες. Τα πρώτα RS 5 Carbon Edition μοντέλα θα φτάσουν στη Μ. Βρετανία το Δεκέμβριο, ενώ οι RS 4 εκδοχές θα ακολουθήσουν το Μάρτιο του 2018.
 
Οι δύο σπέσιαλ εκδόσεις της Audi διαθέτουν το στιλιστικό πακέτο Carbon Matt Aluminium Styling Pack, μέσω του οποίου το εμπρός spoiler αποκτά φινίρισμα από CFRP (και το πίσω στο RS 5). Επιπλέον υπάρχουν πλευρικές ποδιές, διαφορετικό διαχύτη και καπάκια από CFRP στους καθρέπτες. Η γρίλια έχει φινίρισμα από ματ αλουμίνιο, ενώ το λογότυπο quattro είναι από τιτάνιο. Πίσω υπάρχουν φιμέ τζάμια, ενώ οι μαύροι ματ τροχοί είναι 20 ιντσών και φιλοξενούν κόκκινες δαγκάνες.
   
Εκτός από όμορφοι, οι μονοκόμματοι τροχοί είναι ελαφρύτεροι κατά 2 κιλά ο καθένας. Στα συνολικά 8 κιλά που εξοικονομούνται προσθέστε στο RS 5 Carbon Edition προσθέστε άλλα 3 κιλά μείον χάρη στην carbon οροφή. Σε αυτά, σημειώστε πως έτσι και αλλιώς τα νέα RS 4 και RS 5 είναι ελαφρύτερα από τα προηγούμενα κατά 80 και 60 κιλά αντίστοιχα.
 
Φυσικά κάτω από το καπό παραμένει ο νέος biturbo TFSI κινητήρας των 2,9 λίτρων, που αποδίδει 450 ίππους και 600 Nm ροπής. Μόνο που στις εκδόσεις Carbon Edition διαθέτει καπάκι από CFRP, ενώ «αναπνέει» μέσω μιας αναβαθμισμένης RS σπορ εξάτμισης, που ενισχύει τον ήχο και ρυθμίζεται μέσω του στάνταρ συστήματος ελέγχου της Audi.
 
Επιπλέον, οι εκδόσεις Carbon Edition διαθέτουν αναβαθμισμένα φώτα RS matrix LED με πλήθος αυτοματισμών. «Πειραγμένο» είναι το 8τάχυτο αυτόματο κιβώτιο tiptronic, ενώ ξαναδουλεύτηκαν οι ρυθμίσεις της ανάρτησης. Για όσους θέλουν περισσότερα, η Audi Sport προσφέρει προαιρετικά την ανάρτηση με Dynamic Ride Control (DRC), κεραμικά φρένα και ειδική ρύθμιση RS στο σύστημα διεύθυνσης.
 
Στο εσωτερικό υπάρχουν πινελιές από CFRP και δερμάτινα σπορ καθίσματα Fine Nappa με κόκκινες (Crescendo Red) ραφές. Φυσικά το παρόν δίνει το πλήρως ψηφιακό ταμπλό digital Audi Virtual Cockpit, όπως και η οθόνη των 8,3 ιντσών στην κεντρική κονσόλα.

Mercedes
skoda