Τιμές με Leasing
LIVE: κίνηση στους δρόμους

Η Divo δεν εξοπλίστηκε τελικά με κάποιο αναβαθμισμένο μοτέρ.

Η Divo δεν εξοπλίστηκε τελικά με κάποιο αναβαθμισμένο μοτέρ.

H παραγωγή της Bugatti Divo θα περιοριστεί στα 40 αυτοκίνητα.

H παραγωγή της Bugatti Divo θα περιοριστεί στα 40 αυτοκίνητα.

Νέα Bugatti Divo

7.083 Επισκέψεις στο άρθρο (27/8/2018)

Τη νέα Divo παρουσίασε η Bugatti προσφέροντας της νέα εμφάνιση και καλύτερο κράτημα σε σχέση με την Chiron πάνω στην οποία βασίζεται. Η τιμή της είναι απλά ασύλληπτη. Δείτε την.

Mετά από μια σειρά από teaser εικόνες και διαρροές που ήρθαν στο φως της δημοσιότητας το τελευταίο χρονικό διάστημα, η Bugatti αποκάλυψε επιτέλους τη νέα Chiron Divo, με ένα νέο αεροδυναμικό πακέτο που βασίζεται πάνω στην Chiron αλλά μπορεί να τραβά τα βλέμματα προς το μέρος της ακόμα και δίπλα στην Lamborghini Αventador SVJ.

Συγκεκριμένα, οι μηχανικοί της μάρκας θέλησαν να βελτιώσουν το κράτημα του μοντέλου αποφάσισαν να υιοθετήσουν μια νέα σχεδιαστική γλώσσα και αρχιτεκτονική. Η Divo κρατά τα χαρακτηριστικά της Chiron αλλά παράλληλα παρατηρούνται αλλαγές στο σημείο που τοποθετούνται τα φωτιστικά σώματα και οι τεράστιοι αεραγωγοί, ενώ την παράσταση κλέβει και ο μεγάλος εμπρός διαχύτης που αποτελεί κλειδί στο νέο αεροδυναμικό πακέτο του μοντέλου. Οι διαφοροποιήσεις συνεχίζονται και στην οροφή ενώ η κατά 23% μεγαλύτερη αεροτομή της Divo σε σχέση με την απλή Chiron, βοηθά το μοντέλο να «κολλάει στο οδόστρωμα». Συνολικά η συνολική κάθετη δύναμη που παράγεται χάρη στο νέο αεροδυναμικό πακέτο έχει αυξηθεί κατά 90 κιλά ενώ σημαντικές αναβαθμίσεις έχουν γίνει και στο σύστημα πέδησης.
 
Το βάρος είναι και αυτό αρκετά μικρότερο, μιας και η Bugatti αποφάσισε να αφαιρέσει τον περιττό εξοπλισμό και να αντικαταστήσει κάποια μέρη με υλικό από ανθρακόνημα. Η μείωση έχει ανακοινωθεί ότι φτάνει τα 35 κιλά.

Σε αντίθεση με τις φήμες, η Divo δεν εξοπλίστηκε τελικά με κάποιο αναβαθμισμένο μοτέρ και έτσι η συνολική ιπποδύναμη παραμένει στα 1.500 άλογα. Μάλιστα, φαίνεται πως οι αλλαγές στο αεροδυναμικό της πακέτο μπορεί να βελτίωσαν το κράτημα της αλλά ήταν καταλυτικές στο να μειώσουν τη μέγιστη τελική ταχύτητα της, αφού η τελευταία υπολογίζεται τώρα στα 380 χλμ./ώρα, 40 χλμ./ώρα λιγότερα από την Chiron.

H παραγωγή της Bugatti Divo θα περιοριστεί στα 40 αυτοκίνητα και η τιμή της υπολογίζεται στο εξωφρενικό ποσό των 5 εκατ. ευρώ.
 

Toyota
TA 4 THELO PSAXNO