Την επίσημη παρουσίαση του νέου Volkswagen Polo πραγματοποίησε σήμερα η γερμανική εταιρεία.
12 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ »

Την επίσημη παρουσίαση του νέου Volkswagen Polo πραγματοποίησε σήμερα η γερμανική εταιρεία.

Νέα γενιά VW Polo (+video)

17.717 Επισκέψεις στο άρθρο (16/6/2017)

Παρουσιάστηκε επίσημα η νέα έκτη γενιά του VW Polo, το οποίο έρχεται μεγαλύτερο από ποτέ σε διαστάσεις και με γκάμα κινητήρων απόδοσης από 65 έως και 200 ίππους, ενώ για πρώτη φορά θα διατίθεται και με κινητήρα φυσικού αερίου. Δείτε όλες τις λεπτομέρειες στο αναλυτικό μας θέμα.

Λίγες ώρες μετά την πρώτη διαρροή επίσημων φωτογραφιών του νέου VW Polo έρχεται η επίσημη αποκάλυψη του μοντέλου μέσω live streaming. Με απόλυτη ακρίβεια η γερμανική μάρκα ξεκίνησε στις 12:00 ώρα Ελλάδος την παρουσίαση του νέου μοντέλου την οποία και αναμεταδίδουμε μέσω της σελίδας του Facebook.

Το Polo 6ης γενιάς έχει ένα ολοκαίνουργιο εξωτερικό σχεδιασμό.

Το Polo 6ης γενιάς έχει ένα ολοκαίνουργιο εξωτερικό σχεδιασμό.

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »


Το Polo έκτης γενιάς διαθέτει ολοκαίνουργιο εξωτερικό σχεδιασμό, που έχει ως αποτέλεσμα να προσφέρει περισσότερο χώρο για τον οδηγό και τους επιβάτες. Όσον αφορά τις διαστάσεις του νέου μοντέλου το μήκος έχει αυξηθεί κατά 81 χλστ. φτάνοντας τα 4.053 χλστ., το πλάτος κατά 69 χλστ. αγγίζοντας τα 1.751 χλστ. και το μεταξόνιο έχει μεγαλώσει κατά 94 χλστ. (2.564 χλστ.) δίνοντας σημαντικό αβαντάζ για την ευρυχωρία των επιβατών, αλλά και σημαντική αύξηση του χώρου αποσκευών από τα 280 στα 351 λτ.

Περνώντας στον εξοπλισμό άνεσης και ασφάλειας το συγκεκριμένο μοντέλο θα φέρει πλήθος προηγμένων λειτουργιών υποβοήθησης του οδηγού, οι οποίες προορίζονταν για μεγαλύτερες κατηγορίες, όπως των Golf και Passat.  Εκτός από τις τρεις βασικές εξοπλιστικές εκδόσεις Trim Line, Comfortline και Highline, θα διατεθεί η ειδική έκδοση Polo Beats (που περιλαμβάνει σύστημα ήχου 300 Watt), αλλά και η κορυφαία GTI έκδοση που παράγει 200 ίππους. Ακόμη και η βασική έκδοση του νέου Polo, η Trendline, διαθέτει βασικά χαρακτηριστικά όπως LED φώτα ημέρας, περιοριστή ταχύτητας και το σύστημα υποβοήθησης του οδηγού Front Assist. Αξιοσημείωτα είναι επίσης το σύστημα active cruise control (ACC) που μπορεί να ενεργοποιηθεί μέχρι την ταχύτητα των 210 χλμ./ώρα, όπως και το Park Assist που βοηθά στην έξοδο του οχήματος από θέσεις στάθμευσης.
 

Επιπλέον, το Polo είναι το πρώτο μοντέλο της Volkswagen, στο οποίο είναι διαθέσιμη μια νέα γενιά του Active Info Display. Η λειτουργικότητα και η ευκολία χρήσης των ψηφιακών οργάνων είναι κάτι εντελώς νέο για τη συγκεκριμένη κατηγορία, όπως ισχυρίζονται οι άνρθωποι της μάρκας. Ταυτόχρονα, το Polo έχει λάβει την τελευταία γενιά συστημάτων πληροφοριών ψυχαγωγίας με οθόνες που κυμαίνονται από 6,5 έως 8 ίντσες δίνοντας στο εσωτερικό τη σύγχρονη εμφάνιση που του αρμόζει.

Μια μεγάλη γκάμα 14 χρωμάτων είναι διαθέσιμη για το αμάξωμα, ενώ  και οι επιλογές που υπάρχουν για τους τροχούς, οι οποίοι μετρώνται από 14 έως18 ίντσες, είναι πολλές. Επιπλέον επιλογές εξατομίκευσης περιλαμβάνουν πλήρεις προβολείς LED, πίσω φώτα LED, σύστημα κλιματισμού Air Care Climatronic με ηλιακό αισθητήρα και φίλτρο αλλεργιών, ασύρματη φόρτιση για smartphones (προαιρετικά συμπεριλαμβανομένης της επαγωγικής κεραίας), Sport Select με ρυθμιζόμενα αμορτισέρ, αλλά και μια πανοραμική ηλιοροφή από τα μεγαλύτερες στην κατηγορία αυτή.

Σε πολλά μέρη της Ευρώπης, το νέο Polo πρόκειται να κυκλοφορήσει πριν το τέλος του έτους, ενώ σε ότι αφορά τα μηχανικά σύνολα ένας αριθμός Euro 6 κινητήρων θα διατεθεί σταδιακά. Η γκάμα επιλογών στην αρχή των πωλήσεων θα απαρτίζεται από κινητήρες απόδοσης 65 έως 150 ίππων. Για πρώτη φορά, το Polo θα διατίθεται με κινητήρα φυσικού αερίου, το νέο 1.000άρη TGI με ισχύ 90 αλόγων. Επιπλέον, θα υπάρχει η δυνατότητα επιλογής τεσσάρων βενζινοκινητήρων και δύο πετρελαιοκινητήρων, όλοι εξοπλισμένοι με σύστημα Start/Stop. Τέλος να σημειώσουμε πως κάθε κινητήρας με ισχύ άνω των 95 ίππων μπορεί να συνδυαστεί με κιβώτιο ταχυτήτων διπλού συμπλέκτη (DSG).

Αναλυτικά οι κινητήρες που θα απαρτίζουν τη γκάμα του μοντέλου είναι:
Βενζίνης
  • 1.0 MPI με 75 PS, χειροκίνητο κιβώτιο 5 σχέσεων
  • 1.0 TSI με 95 PS, χειροκίνητο κιβώτιο 5 σχέσεων / DSG 7 σχέσεων
  • 1.0 TSI με 115 PS, χειροκίνητο κιβώτιο 6 σχέσεων / DSG 7 σχέσεων
  • 1.5 TSI με 150 PS, χειροκίνητο κιβώτιο 6 σχέσεων / DSG 7 σχέσεων
  • 2.0 TSI με 200 PS, χειροκίνητο κιβώτιο 6 σχέσεων / DSG 7 σχέσεων
Diesel
  • 1.6 TDI με 80 PS, χειροκίνητο κιβώτιο 5 σχέσεων
  • 1.6 TDI με 95 PS, χειροκίνητο κιβώτιο 5 σχέσεων / DSG 7 σχέσεων
Φυσικού Αερίου
  • 1.0 TGI με 90 PS, χειροκίνητο κιβώτιο 5 σχέσεων
Τέλος, στην αγορά της Γερμανίας το κόστος κτήσης της βασικής έκδοσης του νέου VW Polo θα ξεκινά από τις 12.975 ευρώ. Δεν αποκλείεται να εφαρμοστεί αντίστοιχη τιμολογιακή πολιτική και στις υπόλοιπες ευρωπαϊκές χώρες. Το νέο Polo, σύμφωνα με την ανακοίνωση της φίρμας, θα πατήσει τους τροχούς του στη χώρα μας στα τέλη του 2017.
 

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »

Toyota
moto