Τιμές με Leasing
LIVE: κίνηση στους δρόμους

Την επόμενη γενιά μπαταριών ιόντων λιθίου ανακοίνωσε πως κατασκεύασε η Toshiba.

Νέα γενιά μπαταριών λιθίου για ηλεκτρικά

1.757 Επισκέψεις στο άρθρο (24/10/2017)

Την επόμενη γενιά μπαταριών ιόντων λιθίου ανακοίνωσε πως κατασκεύασε η Toshiba, η οποία σε σχέση με την σημερινή είναι αισθητά βελτιωμένη τόσο από άποψης χωρητικότητας όσο και από το χρόνο που χρειάζεται για να επαναφορτιστεί.

Η Toshiba με ανακοίνωσή της γνωστοποίησε πως κατασκεύασε την επόμενη γενιά μπαταριών ιόντων λιθίου SCiBTM, που με τη χρήση ενός νέου υλικού διπλασιάζει τη χωρητικότητά της, η οποία θα δίνει τη δυνατότητα στα ηλεκτρικά αυτοκίνητα να κινούνται για 320 χιλιόμετρα μετά από μόλις 6 λεπτά πολύ γρήγορης επαναφόρτισης.
 
Η φίρμα εισήγαγε τις μπαταρίες λιθίου SCiB το 2008, ως ασφαλείς μπαταρίες με μεγάλη διάρκεια ζωής και γρήγορη φόρτιση. Από τότε μέχρι και σήμερα όμως η εταιρεία έχει βελτιώσει σημαντικά το προϊόν καθώς για την νέα γενιά έχει αναπτύξει ένα νέο ανόδιο από το οξείδιο του νιοβίου, το οποίο έχει διπλάσια χωρητικότητα αποθήκευσης λιθίου σε σχέση με τα ανόδια του γραφίτη που χρησιμοποιούνται γενικά σε μπαταρίες τέτοιου τύπου.
Η  Toshiba υποστηρίζει ότι η υψηλή ενεργειακή πυκνότητα της μπαταρίας και η γρήγορη επαναφόρτιση της έχουν συμβάλει σημαντικά στην προώθηση της εξάπλωσης των ηλεκτρικών οχημάτων, ενώ δηλώνει πως η επόμενη γενιά SCiBTM διατηρεί πάνω από το 90% της αρχικής χωρητικότητάς της μετά από 5,000 κύκλους φόρτισης / εκκένωσης και η εξαιρετικά γρήγορη επαναφόρτιση μπορεί να γίνει σε πολύ κρύες συνθήκες, με θερμοκρασίες τόσο χαμηλές όσο και  -10 ° C, σε μόλις δέκα λεπτά.
 
Τέλος σε δηλώσεις το ο Dr. Osamu Hori επικεφαλής του τμήματος ανάπτυξης και έρευνας της εταιρεία ανέφερε: «Είμαστε πολύ ενθουσιασμένοι για την επόμενη γενιάς SCiBTM. Πρόκειται για μια σημαντική βελτίωση που θα κάνει τη διαφορά στα ηλεκτρικά οχήματα».  

Mercedes
NISSAN