Τιμές με Leasing
LIVE: κίνηση στους δρόμους

Nέα συνεργασία Toyota-Suzuki

5.022 Επισκέψεις στο άρθρο (29/8/2019)

Οι δύο πλευρές ήρθαν σε μια ακόμη συμφωνία. Ποιον τομέα αφορά;


Toυς ήδη ισχυρούς τους δεσμούς «ατσαλώνουν» Τοyota και Suzuki μέσω της νέας τους συμφωνίας για τη ανάπτυξη τεχνολογιών στον τομέα της αυτόνομης οδήγησης.

Η συμφωνία αυτή προβλέπει ότι η Toyota θα πάρει το 4,94% της Suzuki έναντι 96 δις γιεν (818 εκατ. ευρώ) ενώ η Suzuki θα κάνει πάρει μετοχές της Τοyota αξίας 48 δις γιεν (408 εκατ. ευρώ) με τις δύο εταιρείες να αναφέρουν πως σκοπός τους «είναι να δημιουργήσουν μια μακρόχρονη συνεργασία σε νέους τομείς της αυτοκινητοβιομηχανίας, όπως η αυτόνομη οδήγηση». Οι δύο πλευρές λέγεται πως βρισκόντουσαν σε συζητήσεις για περίπου τρία χρόνια για να επιτευχθεί η παραπάνω συνεργασία.

Αξίζει να σημειωθεί πως νωρίτερα μέσα στο 2019, η Τοyota συμφώνησε να μοιραστεί την υβριδική της τεχνολογία με την Suzuki, με την άλλη πλευρά να προσφέρει στην Τοyota δύο compact οχήματά της για την αγορά της Ινδίας και την άδεια να χρησιμοποιήσει τους κινητήρες της στα ευρωπαϊκά της μοντέλα.

Η Τοyota θεωρείται πως, σε αντίθεση με τις άλλες μεγάλες εταιρείες αυτοκινήτων, δεν βιάζεται να αναπτύξει αυτόνομα συστήματα οδήγησης αλλά υιοθετεί πιο μετριοπαθή στάση. Πάρα ταύτα, η μάρκα έχει ανακοινώσει πως σχεδιάζει να έχει στους δρόμους της Ιαπωνίας κατά την διάρκεια των Ολυμπιακών Αγώνων του Τόκιο το 2020 έναν αρκετά μεγάλο στόλο από τέτοιου είδους οχήματα με σκοπό να παρουσιάσει τις δυνατότητες της τεχνολογίας της σε όλο τον κόσμο.
 
 

TI YOKOHAMA AGORAZO
OPEL