3 φωτογραφίες »

Ακριβή τεχνικά στοιχεία για το αυτοκίνητο δεν έχουν ακόμα αποκαλυφθεί.

Νέο Golf GTI GTC

2.857 Επισκέψεις στο άρθρο (3/7/2020)

Αυτή είναι η αγωνιστική έκδοση του Golf που αντικαταστήσει το Jetta στο πρωτάθλημα Global Touring που ξεκινάει τον Αύγουστο στην Αφρική.


Η Volkswagen δεν έχασε καθόλου χρόνο μετά την παρουσίαση του νέου Golf 8ης γενιάς και πλέον είναι σε θέση να αποκαλύψει την αγωνιστική έκδοση του μικρομεσαίου της, το Golf GTI GTC, που θα τρέξει στο πρωτάθλημα Global Touring Car της Αφρικής.

Η Volkswagen συμμετείχε στην διοργάνωση με το Jetta αλλά μιας που το μοντέλο αυτό δεν παράγεται πλέον ως δεξιοτίμονο, η εταιρεία επέλεξε να το αντικαταστήσει με το νέο Golf GTI. Ακριβή τεχνικά στοιχεία για το αυτοκίνητο δεν έχουν ακόμα αποκαλυφθεί ενώ πληροφορίες δεν υπάρχουν ούτε για το κινητήριο σύνολο που υπάρχει κάτω από το καπό. Πάρα ταύτα, είναι δεδομένο πως θα είναι εναρμονισμένο με τους κανονισμούς της διοργάνωσης, κάτι που σημαίνει πως θα έχει για παράδειγμα τα ίδια ελαστικά και το ίδιο σύστημα ανάρτησης, αφού το πρωτάθλημα δίνει έμφαση στις ικανότητες των οδηγών και όχι στην εξέλιξη των αυτοκινήτων.

H ομάδα της VW θα πάρει μέρος με δύο αυτοκίνητα πίσω από τιμόνι των οποίων θα βρεθούν ο πρωταθλητής του 2019 Κeagan Masters και ο Daniel Rowe. Η εκκίνηση του πρωταθλήματος αναβλήθηκε λόγω της πανδημίας αλλά φαίνεται πως η διοργάνωση θα ξεκινήσει μέσα στον Αύγουστο, πιθανότατα στο Γιοχάνεσμπουργκ.

«Τα τελευταία τέσσερα χρόνια αγωνιζόμαστε με τον Jetta. Δεδομένου ότι το Jetta δεν προσφέρεται πλέον στις αγορές, έπρεπε να βρούμε έναν κατάλληλο διάδοχο και από εκεί προήλθε η ιδέα να χρησιμοποιήσουμε το Golf 8 GTI. Παρόλο που το Golf 8 GTI θα κυκλοφορήσει επίσημα στην τοπική αγορά το 2021, θέλαμε να χρησιμοποιήσουμε αυτήν την ευκαιρία για να το παρουσιάσουμε πριν το εμπορικό του λανσάρισμα».
 

Toyota
moto