Τιμές με Leasing
LIVE: κίνηση στους δρόμους

Μοιάζει εντυπωσιακά με την Porsche 911 στα τέλη της δεκαετίας του 1980.

Το βάρος του είναι 1.240 κιλά, 190 κιλά λιγότερα από αυτό της 911 GT3 RS.

Μοιάζει εντυπωσιακά με την Porsche 911 στα τέλη της δεκαετίας του 1980.

Nέο RUF SCR

2.786 Επισκέψεις στο άρθρο (8/3/2018)

Το νέο της μοντέλο παρουσίασε η εταιρεία κατασκεύης αυτοκινήτων RUF, για άλλη μια φορά φανερά εμπνευσμένο από την Porsche 911.

Ένα χρόνο μετά το λανσάρισμα του ρετρό RUF CTR στην προηγούμενη Έκθεση Αυτοκινήτου της Γενεύης, η γερμανική μάρκα παρουσίασε φέτος το νέο SCR.

Το μοντέλο συνδυάζει vintage σχεδιαστική γλώσσα με την ισχύ ενός 6κύλινδρου ατμοσφαιρικού κινητήρα απόδοσης 503 ίππων και 470 Νm ροπής σε συνδυασμό με 6τάχυτο μηχανικό κιβώτιο. Το βάρος του είναι 1.240 κιλά, 190 κιλά λιγότερα από αυτό της 911 GT3 RS και υπολείπεται σε σχέση με την Porsche κατά μόνο 10 άλογα.
 
Φυσικά, δεν μπορεί να μην γίνει λόγος για την εμφάνιση του μοντέλου καθώς, αν και το αυτοκίνητο μοιάζει εντυπωσιακά με την Porsche 911 στα τέλη της δεκαετίας του 1980, η RUF βασίζει το μοντέλο στο δικό της ανθρακονημάτινο monocoque και αμάξωμα. Του έχει προσφέρει επίσης roll cage αφενός για να αποκτήσει το SCR μεγαλύτερη ευλυγισία και αφετέρου για την καλύτερη προστασία του οδηγού. Σε σχέση με το περσινό CTR, το SCR υιοθετεί πιο «καθαρή» και συντηρητική σχεδιαστική γραμμή, που θυμίζει μοντέλα περασμένων δεκαετιών. Ο πρόβολος του χαρακτηρίζεται από τον απλής σχεδίασης προφυλακτήρα και τα στρογγυλά φωτιστικά σώματα ενώ στο πίσω μέρος, τα μυώδη φτερά του προσφέρουν ένα έντονο σπορ χαρακτήρα στο μοντέλο.

Το πρώτο SCR κατασκευάστηκε το 1978 σαν μια πιο «σκληρή» έκδοση για την Porsche 911 με την ισχύ του να πηγάζει από έναν 3,2 λίτρων κινητήρα με ιπποδύναμη περίπου 217 άλογα. Φαίνεται όμως πλέον ότι η εταιρεία θέλει να επενδύσει στον περισσότερο στον ρετρό χαρακτήρα του και λιγότερο σε «ακραίες» σχεδιαστικές γραμμές.

Πώς σας φαίνεται;
 

Toyota
MASTER