Τιμές με Leasing
LIVE: κίνηση στους δρόμους

Το el-Born θα κατασκευαστεί μαζί με το I.D hatchback στο εργοστάσιο της VW στο Zwickau της Γερμανίας.

H μπαταρία μπορεί να φορτιστεί μέχρι το 80% σε μόλις 47 λεπτά.

Το el-Born θα κατασκευαστεί μαζί με το I.D hatchback στο εργοστάσιο της VW στο Zwickau της Γερμανίας.

Ο εσωτερικός διάκοσμος είναι πιο γήινος σε σχέση με αυτόν του I.D hatch.

Nέο SEAT el-Born

4.002 Επισκέψεις στο άρθρο (1/3/2019)

Το el-Born γράφει ιστορία αφού γίνεται το πρώτο αμιγώς ηλεκτρικό μοντέλο της SEAT. Στην Γενεύη το ντεμπούτο του, σύντομα θα ακολουθήσει το μοντέλο παραγωγής.

Στην επίσημη παρουσίαση του πρώτου της αμιγώς ηλεκτρικού αυτοκινήτου της προχώρησε η SEAT. Πρόκειται για το el-Born, που παίρνει το όνομα του από μια γειτονιά της Βαρκελώνης και αποτελεί το δεύτερο μόλις μοντέλο που θα βασίζεται στην MEB πλατφόρμα του VW Group μετά το I.D hatch.

H ισχύς του πηγάζει από ένα ηλεκτρικό μοτέρ απόδοσης 205 ίππων με την υποστήριξη μιας ηλεκτρικής μπαταρίας με χωρητικότητα 62 kWh. Το σπριντ από στάση στα 100 χλμ./ώρα γίνεται σε 7,5 δευτερόλεπτα, ενώ η μάρκα αποκαλύπτει πως με τον ταχυφορτιστή των 100kW, η μπαταρία μπορεί να φορτιστεί μέχρι το 80% σε μόλις 47 λεπτά.

Το ότι δεν πρόκειται για ένα αυτοκίνητο με κινητήρες εσωτερικής καύσης φαίνεται ξεκάθαρα από τον πρόβολο του El-Born, αφού απουσιάζει η παραδοσιακή γρίλια και η σχεδιαστική του γλώσσα είναι αρκετά φουτουριστική. Πολλά είναι τα κοινά σημεία που έχει με τον «ξαδελφάκι» του στην VW, το Ι.D Ηatchback, κυρίως στο συνολικό του σχήμα και τις εμπρός κολώνες.
 
Ο εσωτερικός διάκοσμος είναι πιο γήινος σε σχέση με αυτόν του I.D hatch και συμβαδίζει περισσότερο με την σχεδίαση υιοθετεί η μάρκα στην τελευταία γενιά μοντέλων της. Το μάτι πέφτει στους μεγάλους αποθηκευτικούς χώρους χαμηλά στην κονσόλα και στον χώρο ανάμεσα στα δύο εμπρός καθίσματα, ενώ την παράσταση κλέβει η 10 ιντσών οθόνη αφής που υποστηρίζει το σύστημα ψυχαγωγίας και ο επιλογέας ταχυτήτων που βρίσκεται πίσω από το τιμόνι. Η φίρμα αναφέρει ότι το el-Born εξοπλίζεται με τελευταίας τεχνολογίας συστήματα υποβοήθησης οδήγησης και αυτόνομα συστήματα επιπέδου 2.

Το el-Born, στην έκδοση παραγωγής που έρθει σύντομα με μικρές αλλαγές, θα κατασκευαστεί μαζί με το I.D hatchback στο εργοστάσιο της VW στο Zwickau της Γερμανίας

Toyota
Citroen