Μετά από 43 χρόνια ζωής, η ιστορική βρετανική ομάδα, την οποία ίδρυσαν το 1977 ο Σερ Φρανκ Γουίλιαμς και ο Σερ Πάτρικ Χεντ, αλλάζει χέρια.

Νέος ιδιοκτήτης για τη Williams

2.701 Επισκέψεις στο άρθρο (21/8/2020)

Σε νέα εποχή μπαίνει η ομάδα της Williams στη F1 η οποία ανήκει πλέον στην αμερικανική επενδυτική εταιρεία Dorilton Capital.

Μετά από 43 χρόνια ζωής, η ιστορική βρετανική ομάδα, την οποία ίδρυσαν το 1977 ο Σερ Φρανκ Γουίλιαμς και ο Σερ Πάτρικ Χεντ, αλλάζει χέρια. Η αμερικανική επενδυτική εταιρεία Dorilton Capital είναι αυτή που προχώρησε στην ολοκληρωτική εξαγορά της, ωστόσο όπως ανακοινώθηκε θα διατηρήσει αναλλοίωτο το όνομά Williams με το οποίο είναι γνωστή εδώ και τόσα χρόνια.
 
Φυσικά αυτό δεν είναι μία είδηση που αποτελεί έκπληξη, καθώς από τον περασμένο Μάιο ήταν γνωστό πως η Williams βρίσκονταν σε αναζήτηση αγοραστή μιας και αντιμετώπιζε οικονομικά προβλήματα. Οι επαφές λοιπόν καρποφόρησαν περίπου τρεις μήνες μετά και η Dorilton Capital αναλαμβάνει τα ηνία.
 
«Όταν ξεκίνησε αυτή η διαδικασία, θέλαμε να βρούμε ένα συνεργάτη που θα μοιραζόταν το ίδιο πάθος και τις αξίες που θα αναγνώριζαν την οπτική της ομάδας και θα ξεκλειδώσουν τη δυναμική της. Στην Dorilton ξέρουμε ότι βρήκαμε ακριβώς αυτό που ψάχναμε», δήλωσε μεταξύ άλλων η πρώην εκ των ιδιοκτητών της ομάδας, Κλαιρ Γουίλιαμς.
 
Τέλος αξίζει να σημειωθεί πως ανακοίνωση υπογραμμίζει ότι η εξαγορά έλαβε «ομόφωνη υποστήριξη από το διοικητικό συμβούλιο της Williams, το οποίο περιλαμβάνει τον Σερ Φρανκ Γουίλιαμς».

FORD E-TRANSIT
OPEL