Νέος τεχνικός διευθυντής στην Alfa Romeo Racing

4.263 Επισκέψεις στο άρθρο (18/7/2019)

Από την 1η Αυγούστου, ο Επικεφαλής Αεροδυναμικής της Alfa Romeo Racing Formula 1 Team, Jan Monchaux, αναβαθμίζεται στη θέση του Τεχνικού Διευθυντή της ομάδας, αντικαθιστώντας τον Simone Resta.


Ένα χρόνο και κάτι μετά την ανάληψη των καθηκόντων του Τεχνικού Διευθυντή της Alfa Romeo από το πρώην υψηλόβαθμο στέλεχος της Ferrari, Simone Resta, έρχεται η αντικατάσταση του στα τέλη του μήνα. Νέος Τεχνικός Διευθυντής της αγωνιστικής ομάδας της Alfa Romeo στη Formula 1 αναλαμβάνει ο Γαλλο-γερμανός Jan Monchaux, ο οποίος έχει ασχοληθεί κατά κόρον με την αεροδυναμική στον μηχανοκίνητο αθλητισμό και την αυτοκινητοβιομηχανία σε γενικότερα πλαίσια.

Πιο συγκεκριμένα, ο 41χρονος Monchaux εργάστηκε στο τμήμα αεροδυναμικής της Toyota (2002-2009) και της Ferrari (2010-2012), ενώ επόμενος σταθμός στην καριέρα του ήταν η θέση του επικεφαλής Μηχανολογίας και Αεροδυναμικής στην Audi Sport μέχρι πέρυσι. Έκτοτε ανέλαβε επικεφαλής αεροδυναμικής στην Sauber F1 Team/Alfa Romeo Racing.

«Είμαι ενθουσιασμένος για αυτή τη νέα πρόκληση και ανυπομονώ να ξεκινήσω στη νέα μου θέση. Η διοίκηση της ομάδας δίνει ένα απλό, αλλά ισχυρό μήνυμα σε όλη την εταιρεία, ότι εκτιμά και πιστεύει τους ανθρώπους της και τη δουλειά που κάνουν. Είναι στα χέρια μας να τους δικαιώσουμε, αλλά είμαι σίγουρος ότι έχουμε ένα λαμπρό μέλλον μπροστά μας.» δήλωσε ο Jan Monchaux, νέος Τεχνικός Διευθυντής της Alfa Romeo Racing.

Mercedes
KIA