Τι χωράει το ντουλαπάκι σε Jeep Compass, Mercedes GLB, Lexus NX & Volkswagen Tiguan;

23.643 Επισκέψεις στο άρθρο (4/5/2024)
Ντουλαπάκι συνοδηγού: Jeep Compass
4 Φωτογραφίες »

Ντουλαπάκι συνοδηγού: Jeep Compass

Jeep Compass: Δεν χώρεσε το tablet, γέμισε στα 2/5 της χωρητικότητας


Ντουλαπάκι συνοδηγού: Mercedes GLB
4 Φωτογραφίες »

Ντουλαπάκι συνοδηγού: Mercedes GLB

Δίχως να έχει κάποια διαρρύθμιση θέσεων για να τοποθετήσεις τα μικροαντικείμενα, το ντουλαπάκι του Jeep Compass δεν χώρεσε το tablet. Με διάσταση 10 ιντσών, το πλάτος του ντουλαπιού δεν έφτασε για να το βάλουμε μέσα. Τα υπόλοιπα πράγματα γέμισαν τα 2/5 της χωρητικότητας. Από εκεί και πέρα, η επένδυση είναι από μαλακό πλαστικό, θα θέλαμε και κάποιο λαμπάκι φωτισμού.

Lexus NX: Με βελούδινη ταπετσαρία, γέμισε στα 3/5

Εδώ θα κάνουμε μία παρασπονδία. Όχι, υπάρχει κι άλλο premium μοντέλο στη λίστα μας πέρα από το Lexus NX. Το «πρόβλημα» αφορά το segment του NX, το οποίο ανήκει στην D-SUV μεσαία κατηγορία, οπότε θεωρητικά προσφέρει και καλύτερους χώρους. Και πρακτικά, όπως έδειξαν οι μετρήσεις του AutoΤρίτη Test Center. Αυτό ισχύει και για το ντουλαπάκι του συνοδηγού, μιας και το Lexus NX χώρεσε και τα 12 αντικείμενα της δοκιμής μας. Κι εδώ έχουμε μία μεγάλη «κοιλιά» στο ντουλαπάκι, με 2/5 της χωρητικότητας να περισσεύουν για άλλα αντικείμενα. Στα θετικά η βελούδινη εσωτερική ταπετσαρία στην επένδυση, ούτε εδώ όμως έχουμε λαμπάκι φωτισμού.

Mercedes GLB: Έχει δεύτερο εσωτερικό ντουλαπάκι, αλλά δεν χώρεσε το tablet

Το μοναδικό premium 7-θέσιο οικογενειακό SUV (προαιρετικά), η Mercedes GLB, δεν φείδεται χώρων. Αυτό θα ίσχυε και στο ντουλαπάκι του συνοδηγού (επένδυση από πλαστικό), αν δεν υπήρχε μία εργονομική αστοχία. Ακριβώς πάνω από το ντουλαπάκι, υπάρχει ένα δεύτερο εσωτερικό το οποίο δεν μετακινείται. Εξαιτίας αυτού, δεν χωρά το tablet, μιας και εμπόδιζε το ντουλαπάκι να κλείσει. Τα υπόλοιπα 11 αντικείμενα χωράνε δίχως πρόβλημα (1/4), με το εσωτερικό ντουλαπάκι άδειο. Ένα μικρότερης διάστασης tablet, κάτω από τις 10 ίντσες, θα μπορούσε να τοποθετηθεί ακριβώς σε εκείνο το ντουλαπάκι.

Volkswagen Tiguan: Γέμισε σχεδόν στο 90%, με θήκες για κέρματα & κάρτες

Στο Volkswagen Tiguan τοποθετήσαμε όλα τα μικροαντικείμενα που είχαμε στη διάθεσή μας. Είναι σχετικά ρηχό - στενό, γέμισε στο 90% της χωρητικότητάς του, για αυτό και μπορούσαμε να βάλουμε έξτρα ορισμένα, μόνο, μικροπράγματα. Για αυτό κι αν βάλεις με λάθος τρόπο τα μεγάλα αντικείμενα, τότε χωράει λιγότερα. Στα πλεονεκτήματα του Tiguan είναι 3 θήκες για κέρματα και μία για κάρτες, τις οποίες, ωστόσο, δεν τις λες και βολικές. Επίσης, έχει σύστημα ψύξης, όχι όμως λαμπάκι φωτισμού (όπως τα περισσότερα ντουλαπάκια της λίστας μας).

Σελίδα 1Ποια SUV χωράνε όλα τα απαραίτητα στο ντουλαπάκι του συνοδηγού;
Σελίδα 2Τι χωράει το ντουλαπάκι σε Jeep Compass, Mercedes GLB, Lexus NX & Volkswagen Tiguan;
home pro
ETRANSIT VS ESPRINTER