Τιμές με Leasing
LIVE: κίνηση στους δρόμους

Ο Rosberg τεστάρει την 488 Pista (+vid)

1.635 Επισκέψεις στο άρθρο (28/6/2019)

Eντυπωσιασμένος έμεινε ο Nico Rosberg από τις δυνατότητες της Ferrari 488 Pista. Δείτε το πολύ όμορφο video.

Mετά το πρωτάθλημα που κατέκτησε στην F1, o Νico Rosberg αποφάσισε αιφνιδίως να αποσυρθεί από την ενεργό δράση και να αφοσιωθεί στην οικογένεια του αλλά και σε άλλα project γύρω από την αυτοκίνηση.

Αυτή την φορά, ο Γερμανός με ρίζες από την Φιλανδία οδηγός κλήθηκε να δοκιμάσει στην πίστα του Paul Ricard της Γαλλίας την Ferrari 488 Pista. Ο βετεράνος οδηγός έμεινε εντυπωσιασμένος από το πόσο ισορροπημένο, ευέλικτο και ισχυρό είναι το αυτοκίνητο ενώ εξήρε τις γρήγορες αλλαγές σχέσεων δηλώνοντας πως ο V8 twin-turbo των 3,9 λίτρων κινητήρας είναι ο «καλύτερος κινητήρας που έχει τεστάρει» σε αυτοκίνητο δρόμου.
Υπενθυμίζουμε πως το μοτέρ αποδίδει 720 άλογα και 770 Νm ροπής και δίνει την δυνατότητα στο μοντέλο να κάνει το σπριντ από στάση έως τα 100 χλμ./ώρα σε 2,85 δευτερόλεπτα με μέγιστη τελική ταχύτητα τα 340 χλμ./ώρα. Η Ferrari αναφέρει ότι η 488 Pista έχει δανειστεί τεχνολογία από τις 488 GTE και 488 Challenge που αγωνίζονται στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Endurance και ως αποτέλεσμα έχει αυξηθεί η κάθετη δύναμη που παράγεται κατά 20% σε σχέση με την απλή GTB.

Στην εμφάνιση της, εντύπωση προκαλεί ο μεγάλος αεραγωγός στο εμπρός μέρος ο οποίος φαίνεται να επιτρέπει στο αέρα να περνά μέσα από τον προφυλακτήρα προς το καπό, ενώ άξια αναφοράς είναι και τα αεροδυναμικά, ενδεχομένως ανθρακονημάτινα, φιλέτα στο εμπρός μέρος και το πλάι, όπως επίσης και ο διαχύτης πάνω από τον οποίο εδράζουν οι δύο απολήξεις της εξάτμισης.
 

Hyundai
NISSAN