Τιμές με Leasing
LIVE: κίνηση στους δρόμους
4 φωτογραφίες »

Οι πρώτες δοκιμές έχουν γίνει στην ευρύτερη περιοχή της πόλης Alpharetta στην Georgia των ΗΠΑ.

Ο «σχολικός τροχονόμος» της Audi

1.614 Επισκέψεις στο άρθρο (25/5/2021)

Πάνω σε ένα νέο πρότζεκτ όπου έχει ως στόχο να καταστήσει τους δρόμους που βρίσκονται κοντά σε σχολεία ακόμα πιο ασφαλείς εργάζεται η Audi.

Η Audi μέχρι στιγμής έχει σημείωσε σημαντική πρόοδο στις αυτόνομες λειτουργίες οδήγησης, αλλά και στις τεχνολογίες ασφαλείας που παρέχει στα οχήματά της και το τελευταίο της πρότζεκτ δεν αποκλίνει από αυτή την κατεύθυνση. Όπως έγινε γνωστό η γερμανική μάρκα δοκιμάζει επί του παρόντος ένα σύστημα που μπορεί να αναγνωρίσει τις σχολικές ζώνες προκειμένου να καταστήσει τους δρόμους που βρίσκονται κοντά σε σχολεία ασφαλέστερους για τα παιδιά.


Ο στόχος αυτής της τεχνολογίας είναι να καταστήσει τις σχολικές ζώνες ασφαλέστερες.

Ο στόχος αυτής της τεχνολογίας είναι να καταστήσει τις σχολικές ζώνες ασφαλέστερες.

 
Σε όλο αυτό το εγχείρημα η Audi δεν είναι μόνη της καθώς συνεργάστηκε με αρκετές ακόμα εταιρείες, με την κάθε μία να συμβάλει από τον δικό της τομέα στις πρώτες δοκιμές που έχουν γίνει στην ευρύτερη περιοχή της πόλης Alpharetta στην Georgia των ΗΠΑ.
 
Ουσιαστικά το βασικό συστατικό του νέου πρότζεκτ είναι η τεχνολογία Vehicle-To-Everything (C-V2X) με την οποία ήταν εξοπλισμένο ένα Audi e-tron Sportback, αλλά και ένα σχολικό λεωφορείο. Όταν λοιπόν το Ι.Χ. πλησιάζει κοντά σε σχολική ζώνη, το σύστημα C-V2X επικοινωνεί με την ειδική σήμανση που υπάρχει στους δρόμους γύρω από τα σχολικά συγκροτήματα και μέσω οπτικών και ηχητικών προειδοποιήσεων ενημερώνει τον οδηγό πως βρίσκεται εντός σχολικής ζώνης και πρέπει να ελαττώσει την ταχύτητα του. Ομοίως, όταν το λεωφορείο πραγματοποιεί στάση, πάλι με τον ίδιο τρόπο ειδοποιούνται τα υπόλοιπα οχήματα, ότι τα παιδιά ενδέχεται να εισέρχονται ή να εξέρχονται από το λεωφορείο και ότι πρέπει να σταματήσουν.    
 
Όπως προαναφέραμε οι πρώτες δοκιμές γίνονται στο σχολείο Fulton County School στην πόλη Alpharetta στην Georgia των ΗΠΑ, όπου υπάρχει η κατάλληλη τεχνολογική υποδομή. Αρχικά περισσότεροι από 130 σηματοδότες είναι συνδεδεμένοι χρησιμοποιώντας τεχνολογίες δικτύων LTE και 5G για να διατηρούν συνεχή επικοινωνία μεταξύ τους και με τα σχετικά οχήματα.
 
Ο στόχος αυτής της τεχνολογίας είναι να καταστήσει τις σχολικές ζώνες ασφαλέστερες για παιδιά και άλλους ευάλωτους πεζούς, καθώς σύμφωνα με την έρευνα της Audi, πάνω από 25.000 τραυματισμοί και 100 θάνατοι ετησίως λαμβάνουν χώρα!

HUYNDAI
Citroen