Τιμές με Leasing
LIVE: κίνηση στους δρόμους

Οι τιμές του νέου Citroen C3 Aircross στην Ελλάδα

1.932 Επισκέψεις στο άρθρο (2/10/2024)
Οι τιμές του νέου Citroen C3 Aircross στην Ελλάδα
6 Φωτογραφίες »

- Στην Ελλάδα τα Citroen C3 Aircross και e-C3 Aircross.
- Βενζίνη, ήπια υβριδικό και αμιγώς ηλεκτρικό.
- Σε τρεις εκδόσεις εξοπλισμού.
- Από 18.900 ευρώ

Στην Ελλάδα τα Citroen C3 Aircross και e-C3 Aircross

Την εμπορική του πορεία στην Ελλάδα ξεκινά το νέο Citroen C3 Aircross, λίγο διάστημα μετά την επίσημη πρεμιέρα του. Το ολοκαίνουργιο γαλλικό SUV ξεκινά τις πωλήσεις του στη χώρα μας από 18.900 ευρώ, ενώ θυμίζουμε πως θα προσφέρεται ως βενζινοκίνητο, ήπια υβριδικό και αμιγώς ηλεκτρικό, σε τρεις εκδόσεις εξοπλισμού!

Το νέο Citroen C3 Aircross είναι σημαντικά μεγαλύτερο από τον προκάτοχό του, καθώς έχει πλέον μήκος 4,39 μέτρα, πλάτος 1,79 μέτρα, ύψος 1,66 μέτρα και μεταξόνιο 2,670 μέτρα. Παράλληλα διαθέτει περισσότερα από 200 χλστ. απόσταση από το έδαφος. Θυμίζουμε πως το μοντέλο θα προσφέρεται σε 5θέσια, αλλά για πρώτη φορά και σε 7θέδια διάταξη. Σε ότι αφορά τους χώρους και συγκεκριμένα αυτόν των αποσκευών ορίζεται από 460 έως και 1.600 λίτρα, ανάλογα με τη θέση που θα βρίσκονται τα πίσω καθίσματα.   

Βενζίνη, ήπια υβριδικό και αμιγώς ηλεκτρικό

Αναφορικά με τα συστήματα κίνησης, στη βάση του νέου Citroen C3 Aircross βρίσκεται ο 1,2 λίτρων τούρμπο 3κύλινδρος κινητήρα βενζίνης PureTech, ο οποίος θα συνδυάζεται με μηχανικό κιβώτιο έξι σχέσεων και θα προσφέρει 103 άλογα. Στη συνέχεια το ίδιο μοτέρ θα λειτουργεί παράλληλα με ήπια υβριδικό σύστημα 48 βολτ, χάρη σε ένα ηλεκτροκινητήρα που είναι ενσωματωμένος στο κιβώτιο ταχυτήτων διπλού συμπλέκτη έξι σχέσεων που θα το εξοπλίζει. Η  ισχύς της συγκεκριμένης έκδοσης θα είναι 136 ίπποι.

Από κει και πέρα, διαθέσιμο θα είναι και ένα αμιγώς ηλεκτρικό μοντέλο. Θα εξοπλίζεται με μπαταρία φωσφορικού σιδήρου λιθίου 44 kWh που τροφοδοτεί έναν ηλεκτροκινητήρα 113 ίππων. Η Citroen είπε ότι το ηλεκτρικό crossover θα έχει τελική ταχύτητα 145 χλμ./ώρα και αυτονομία άνω των 300 χιλιομέτρων. Όταν χρειαστεί φόρτιση, μέσω ενός γρήγορου φορτιστή συνεχούς ρεύματος 100 kW θα μπορεί να φορτίζει από το 20% σε 80% σε μόλις 26 λεπτά. Η Citroen υποσχέθηκε πως το 2025 θα ακολουθήσει και μία νέα έκδοση με αυτονομία πάνω από 400 χιλιόμετρα.

Οι τιμές και οι εκδόσεις των C3 Aircross και e-C3 Aircross

Το νέο Citroen C3 Aircross θα προσφέρεται αρχικά σε δύο εκδόσεις εξοπλισμού, τις You και Plus. Στη βασική έκδοση You, το Citroen C3 Aircross ξεκινά από 18.900 ευρώ, ενώ στην αμέσως πλουσιότερη έκδοση Plus, το κόστος απόκτησης ορίζεται από τις 21.500 ευρώ. Στις τιμές αυτές περιλάμβανετα έκπτώση λανσαρίσματος από τη μάρκα.

Σε ότι αφορά το αμιγώς ηλεκτρικό Citroen e-C3 Aircross, θα προσφέρεται σε τρεις εκδόσεις εξοπλισμού You, Plus και Max, με το κόστος απόκτησης να ορίζεται από 20.770 ευρώ, 22.360 ευρώ και 23.400 ευρώ, αντίστοιχα. Στις τιμές του Citroen e-C3 Aircross περιλαμβάνεται και η κρατική επιδότηση του προγράμματος «Κινούμαι Ηλεκτρικά 3», ύψους 9.000 ευρώ.

Ο βασικός εξοπλισμός περιλαμβάνει

Σε ότι αφορά το βασικό εξοπλισμό. Η εισαγωγική έκδοση You προσφέρει μεταξύ άλλων: προβολείς τεχνολογίας LED, Smartphone Station, Head-Up Display, ανάρτηση Citroën Advanced Comfort, πίσω αισθητήρες παρκαρίσματος, Air Condition, αυτόματη λειτουργία προβολέων, ηλεκτρικά παράθυρα εμπρός, ηλεκτρικούς καθρέπτες, σύστημα αναγνώρισης σημάτων κ.α

fiat
FALKEN ZIEX ZE 320 TEST