Τιμές με Leasing
LIVE: κίνηση στους δρόμους

Η teaser εικόνα του Project PEAR.

Οικολογικό αυτοκίνητο ετοιμάζει η Fisker!

1.724 Επισκέψεις στο άρθρο (8/6/2021)

Η Fisker ανακοίνωσε πως ετοιμάζει ένα νέο οικολογικό αυτοκίνητο, ενώ έδωσε στη δημοσιότητα μία ακόμα teaser εικόνα του επερχόμενου ηλεκτρικού Project PEAR.

Μπορεί να αργεί ακόμα η στιγμή που το Fisker Ocean θα μπει στη γραμμή παραγωγής, ωστόσο αυτό δεν εμποδίζει την αμερικανική εταιρεία να συνεχίσει την πορεία της προς την κατασκευή του επόμενου ηλεκτρικού της που φέρει την ονομασία Project PEAR. Παράλληλα η μάρκα ανακοίνωσε την ύπαρξη ενός «ουδέτερου για το κλίμα» οχήματος, το οποίο υπολογίζεται πως θα έχει κάνει την εμφάνισή του έως το 2027.
 
Η Fisker δεν μπήκε σε λεπτομέρειες, αλλά είπε ότι η προσπάθεια θα επικεντρωθεί και στις πέντε φάσεις του κύκλου ζωής ενός οχήματος, συμπεριλαμβανομένης της προμήθειας, της κατασκευής, της εφοδιαστικής, της φάσης χρήσης και του τέλους ζωής. Πιο συγκεκριμένα η εταιρεία υποστήριξε πως το όχημα θα χρησιμοποιεί ανακυκλωμένα υλικά και ανακατασκευασμένα εξαρτήματα και θα κατασκευαστεί σε εγκαταστάσεις που λειτουργούν αποκλειστικά με ανανεώσιμες πηγές ενέργειας. Η αυτοκινητοβιομηχανία θα προωθήσει επίσης την ανακύκλωση στο τέλος του κύκλου ζωής του αυτοκινήτου, καθώς και τη χρήση δημόσιων δικτύων φόρτισης που θα λειτουργούν με 100% ανανεώσιμη ενέργεια.
 
Σε δηλώσεις του ο Διευθύνων Σύμβουλος Henrik Fisker είπε: «Σχεδιάζουμε να ταράξουμε ριζικά τη βιομηχανία κινητικότητας θέτοντας ένα φιλόδοξο στόχο για εμάς: να παράγουμε το 2027 ένα αυτοκίνητο με ουδέτερο επιβαρυντικό αντίκτυπο προς το περιβάλλον». Μάλιστα σημείωσε πως η εταιρεία του βρίσκεται ήδη σε επαφές με διάφορες εταιρείες από τις οποίες θα προμηθευτεί σημαντικά εξαρτήματα και υλικά, όπως αλουμίνιο, χάλυβα, ηλεκτρονικά κυκλώματα και μπαταρίες ιόντων λιθίου, οι οποίες έχουν δεσμευτεί για ουδετερότητα άνθρακα κατά την παραγωγή των εξαρτημάτων ή των υλικών αυτών.
 
Επιστρέφοντας στην εικόνα teaser του Project PEAR, όπως βλέπουμε δεν είναι πολύ αποκαλυπτική, αλλά αφήνει να εννοηθεί πως το μοντέλο θα έχει καμπυλωτό αμάξωμα και κομψή οροφή. Η Fisker δεν έχει πει πολλά για το Project PEAR, αλλά το ηλεκτρικό όχημα θα κατασκευαστεί στις Ηνωμένες Πολιτείες και θα πατήσει σε μια ελαφριά πλατφόρμα γνωστή ως FP28. Η παραγωγή του πρόκειται να ξεκινήσει το τέταρτο τρίμηνο του 2023.

Mercedes
Autotriti.gr