Το θέμα παραμένει ακόμα ανοιχτό.

Όχι της Ferrari σε μείωση του μπάτζετ στη F1

2.401 Επισκέψεις στο άρθρο (23/4/2020)

Καμία κουβέντα για περαιτέρω μείωση του ανώτατου ορίου στο προϋπολογισμό των ομάδων της Formula 1 δε θέλει να ακούσει η Ferrari, η οποία ξεκαθάρισε τη θέση της, ενόσω αναμένεται να συνεχιστούν οι συνομιλίες για το μπάτζετ των ομάδων από το επόμενο πρωτάθλημα.

Οι επαφές μεταξύ της διοργανώτριας Liberty Media, της FIA και των ομάδων της F1 αναμένεται να συνεχιστούν αυτήν την εβδομάδα, ωστόσο η Ferrari είναι αντίθετη στη δραματική μείωση των λειτουργικών εξόδων των ομάδων. Αρχικά το μπάτζετ ορίστηκε στα 175 εκατομμύρια δολάρια, ωστόσο πριν χτυπήσει την πόρτα των ομάδων ο κορωνοϊός αυτό μειώθηκε στα 150 εκατομμύρια δολάρια.
 
Ωστόσο την περασμένη εβδομάδα ακούστηκαν φωνές εντός των τειχών της F1 που ζητούσαν ακόμα μεγαλύτερη μείωση, κάτι που σε πρώτη φάση βρήκε αρνητικές τις μεγάλες ομάδες. Μάλιστα σημείωσαν πως αν συμβεί επιπλέον μείωση στους προϋπολογισμούς θα αναγκαστούν να κάνουν περικοπές σε θέσεις εργασίας. Μια ιδέα που συζητήθηκε ήταν το μπάτζετ για τη σεζόν του 2021 να πάει στα 145 εκατομμύρια δολάρια και στη συνέχεια να μειωθεί στα 130 εκατομμύρια δολάρια για το 2022, αλλά αυτή η άποψη δεν βρήκε σύμφωνες όλες τις ομάδες.
 
Μάλιστα ο επικεφαλής της Ferrari, Mattia Binotto με δηλώσεις του στην βρετανική εφημερίδα Guardian ξεκαθάρισε πως η Scuderia δεν σκοπεύει να δεχτεί κάποιο ποσό κάτω από τα 145 εκατομμύρια δολάρια. Παράλληλα υπογράμμισε πως ακόμα και αυτό το ποσό (145 εκ. δολάρια) έγινε δεκτό με δυσκολία από την ομάδα του χαρακτηρίζοντάς το «απαιτητικό αίτημα».
 
Από τη μεριά της η Ferrari έχει προτείνει να υπάρχουν δύο κατηγορίες προϋπολογισμού, όπου οι ομάδες κατασκευαστών ή αυτές που παρέχουν σε πελάτες τους εξαρτήματα να έχουν μεγαλύτερες δαπάνες απ ότι οι άλλες ομάδες. Ωστόσο φαίνεται πως ούτε και αυτή η ιδέα έχει γίνει δεχτή ομόφωνα, με τη McLaren να είναι μία από τις ομάδες που δεν την στηρίζει.
 
Όπως και να έχει το θέμα παραμένει ακόμα ανοιχτό και πλέον οι επόμενες συναντήσεις μεταξύ των στελεχών θα είναι αυτές που θα καθορίσουν την τελική έκβαση που θα έχει.   

Mercedes
skoda