ΕΚΘΕΣΗ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ
Τιμές με Leasing
LIVE: κίνηση στους δρόμους
3 φωτογραφίες »

Όλες οι Mercedes-AMG του σήμερα

15.701 Επισκέψεις στο άρθρο

Η μεγαλύτερη επιτυχία της Mercedes-AMG είναι χωρίς αμφιβολία η τεράστια γκάμα και ποικιλία σπορ εκδόσεων, αλλά και δικών της supercars, που προσφέρει στους «ψαγμένους» αγοραστές και οποίοι θέλουν να συνδυάζουν το «αστέρι» με σπορ χαρακτήρα και φλογερές επιδόσεις.


Δύο πρώην μηχανικοί που εργάζονταν πάνω στον αγωνιστικό κινητήρα της 300 SE αποφάσισαν να ανοίξουν το δικό τους ανεξάρτητο οίκο βελτίωσης Mercedes. Έτσι το 1967 οι Hans Werner Aufrecht και Erhard Melcher δημιούργησαν την AMG χρησιμοποιώντας τα αρχικά των επιθέτων τους μαζί με αυτό από τον τόπο καταγωγής του πρώτου (Grossaspach).

Οι κινητήρες Mercedes, που εξέλιξαν άρχισαν να γίνονται απαραίτητοι σε αγωνιστικές ομάδες, ωστόσο το πρώτο ορόσημο όσον αφορά τους αγώνες ήταν το 1971 κατά τη διάρκεια του αγώνα των 24 ωρών στο Spa: Η AMG Mercedes 300 SEL 6.8 των 428 ίππων και των 620 Nm ροπής, που συμμετείχε ως outsider, (πήρε το παρατσούκλι «Rote Sau» ή «κοκκινη γουρούνα» από το χρώμα και το μεγάλο της μέγεθος/βάρος), ήταν τελικά πρώτη στην κατηγορία της και 2η overall, προκαλώντας αίσθηση. Το όνομα AMG εξαπλώθηκε σε όλο τον κόσμο.

Το 1976 ο κύκλος εργασιών είχε αυξηθεί σημαντικά και έδρα της εταιρείας μεταφέρθηκε στο Αffalterbach (όπου βρίσκεται μέχρι σήμερα). Το πάθος, η εμπλοκή με τους αγώνες και τα εξαιρετικά αποτελέσματα σε motorsport και βελτίωση έκανε σιγά-σιγά την AMG να ξεπεράσει κατά πολύ τα όρια ενός απλού οίκου, να αναπτυχθεί και να φτάσει τελικά στις αρχές της δεκαετίας του 90 να συνεργαστεί επίσημα με τη Mercedes-Benz. To 1993 η C36 έγινε το πρώτο AMG μοντέλο, που πωλήθηκε επίσημα από το δίκτυο της Mercedes-Benz.

Πριν από το τέλος της ίδιας δεκαετίας η Mercedes προχώρησε στην εξαγορά της AMG, μετονομάζοντάς την πλέον σε Mercedes-AMG GmBH. Η Μercedes-AMG έφτασε σε σημείο να σχεδιάζει και να κατασκευάζει δικά της project και κινητήρες, συνεχίζοντας φυσικά να βάζει τις σπορ πινελιές της στα μοντέλα της Mercedes-Benz. Σαν αποτέλεσμα η γκάμα της έφτασε περιλαμβάνει σχεδόν 60 εκδόσεις (διαθέσιμες στην ελληνική αγορά) περισσότερες από κάθε ανταγωνιστικό κατασκευαστή! Aς ρίξουμε μια ματιά στις AMG που είναι διαθέσιμες σήμερα!

Επόμενη σελίδα

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ (κάντε κλικ στη σελίδα που σας ενδιαφέρει)

Autotriti.gr
NISSAN