Τιμές με Leasing
LIVE: κίνηση στους δρόμους

Αποτέλεσμα της συνεργασίας τους αυτής ήταν η κοινή πλατφόρμα και αρχιτεκτονική που χρησιμοποιείται στα Τοyota Aygo, Citroen C1 και Peugeot 108.

PSA-Toyota: Tέλος η συνεργασία;

2.052 Επισκέψεις στο άρθρο (23/11/2018)

Η συνεργασία που είχε ως καρπό τα Τοyota Aygo, Citroen C1 και Peugeot 108 φαίνεται πως θα σταματήσει το 2021. Μάθετε τι άλλο ετοιμάζουν οι δύο κολοσσοί.

Απόφαση να σταματήσουν την συνεργασία τους στην ανάπτυξη και κατασκευή των mini μοντέλων τους το 2021 φέρεται να έχουν πάρει Τοyota και PSA Group. Αποτέλεσμα της συνεργασίας τους αυτής ήταν η κοινή πλατφόρμα και αρχιτεκτονική που χρησιμοποιείται στα Τοyota Aygo, Citroen C1 και Peugeot 108.

Αν γίνει αυτό, τότε το εργοστάσιο στο Kolin της Τσεχίας όπου κατασκευάζονται τα τρία παραπάνω mini θα περάσει στα χέρια της Τοyota.
 
Οι ίδιες πηγές από την Γαλλία ωστόσο αναφέρουν πως οι δύο όμιλοι θέλουν να επεκτείνουν την συνεργασία τους σε έναν νέο τομέα, αυτόν των ελαφρών επαγγελματικών οχημάτων. H παραγωγή τους θα λαμβάνει χώρα σε Γαλλία και Ισπανία στα εργοστάσια της PSA στο Sevelnord και Vigo αντίστοιχα.

Ο εκπρόσωπος τoυ PSA Group δήλωσε σχετικά με τα παραπάνω δημοσιεύματα: « H αρχική συμφωνία μας με την Toyota για τα mini που υπεγράφη το 2002 δίνει την δυνατότητα σε κάθε πλευρά να εξετάζει την διακοπή της συνεργασίας κάθε στιγμή. Αυτή την στιγμή το εξετάζουμε. Δεν υπάρχει μέχρι στιγμής κάποια απόφαση».

Toyota
MB PRO AFTER SALES HROES KALOKAIRIOY