Τιμές με Leasing
LIVE: κίνηση στους δρόμους
2 φωτογραφίες »

Πεντάστερο το νέο VW ID.3 στο Εuro NCAP (+vid)

2.374 Επισκέψεις στο άρθρο (21/10/2020)

Η Volkswagen μπαίνει σε μια νέα εποχή και ο πρώτος της εκπρόσωπος στην κατηγορία των ηλεκτρικών έλαβε την κορυφαία βαθμολογία των 5 αστεριών από το Euro NCAP. Δείτε το video με τις δοκιμές του.


Το Volkswagen ID.3 έγινε το πρώτο αμιγώς ηλεκτρικό όχημα της φίρμας και, όπως τα Beetle και Golf, σηματοδοτεί την έναρξη μιας νέας εποχής για τον γερμανικό όμιλο. Το ID.3 είναι επίσης το πρώτο μέλος της ID. οικογένειας, με πολλά άλλα μοντέλα να αναμένονται τα επόμενα χρόνια.

Το ID.3 σημείωσε εξαιρετικές επιδόσεις στις τελευταίες δοκιμές του Euro NCAP σε όλους τους τομείς αξιολόγησης. Η στιβαρή αρχιτεκτονική του συνδυάζεται με αισθητήρες υψηλής τεχνολογίας ώστε το αυτοκίνητο να είναι σε θέση να προσφέρει εξαιρετική προστασία σε όλους τους επιβάτες του αυτοκινήτου και στους άλλους χρήστες του οδικού δικτύου. Τα συστήματα αποφυγής σύγκρουσης όπως το AEB είναι στάνταρ και ειδική αναφορά πρέπει να γίνει για το σύστημα Multi-Collision Brake, που φρενάρει το αυτοκίνητο μετά από κάποια σύγκρουση για την αποφυγή περαιτέρω συγκρούσεων και ατυχημάτων.

Ο Γενικός Γραμματέας του Euro NCAP, Michiel van Ratingen, είπε «Το ID.3 αντιπροσωπεύει την κατεύθυνση στην οποία κινείται ολόκληρη η αυτοκινητοβιομηχανία τα τελευταία χρόνια. Όλοι πρέπει να προσαρμοστούμε για να έχουμε ένα πιο καθαρό από ρύπους μέλλον και να καταλάβουμε πως τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα θα γίνουν ο κανόνας τα επόμενα χρόνια. Το Euro NCAP θα συνεχίσει να διασφαλίζει ότι ο στόχος της διάσωσης του πλανήτη δεν θα γίνει σε βάρος της ασφάλειας που θα προσφέρουν τα αυτοκίνητα στους επιβάτες τους και χαίρομαι που βλέπω ότι το ID.3 δεν συμβιβάζεται, από την άποψη αυτή».

To πρώτο αμιγώς ηλεκτρικό Volkswagen παραγωγής στην ιστορία απέσπασε 5 αστέρια στα τεστ του Euro NCAP σημειώνοντας πολύ καλά αποτελέσματα και στις τέσσερις κατηγορίες. Την καλύτερη βαθμολογία την πήρε στις κατηγορίες της προστασίας των παιδιών, σε αυτή του Safety Assist αλλά και στην προστασία των ενηλίκων.
 
  • Προστασία ενηλίκων: 87% 
  • Προστασία παιδιών: 89% 
  • Προστασία πεζών: 71%
  • Safety Assist: 88%

FORD
Autotriti.gr