
3 Φωτογραφίες »
Κινούμενος ηλεκτρικά έως τα 140 χλμ./ώρα, μπορείς να ρυθμίσεις την ανάκτησης ενέργειας της Mercedes GLC, μέσα από τα paddles του τιμονιού.
Σχεδόν διπλάσια αυτονομία για την Mercedes - βγάζεις 4 μέρες χωρίς φόρτιση, σκάρτα 2 με το Range

3 Φωτογραφίες »
Σύμφωνα με την Range Rover, το Velar έχει ειδική μόνωση στο παρμπρίζ, με στόχο να βελτιώσει την ηχομόνωση της καμπίνας του.
Στην περίπτωση του βενζινοκίνητου Range Rover Velar P400e έχουμε μικρότερη μπαταρία στις 15,39 kWh (24,8 κιλοβατώρες η μπαταρία της GLC). Για αυτό και το range του βρετανικού SUV είναι σχεδόν στο μισό, 62-63 με βάση τα λεγόμενα της εταιρείας, που σημαίνει σκάρτες δύο ημέρες χωρίς φόρτιση (υπολογίζουμε 30-35 χλμ./ημέρα).
404 άλογα για το Velar, diesel κατανάλωση & καλές επιδόσεις με τη GLC
Βέβαια, όποιος επιλέξει το SUV των Βρετανών θα απολαύσει συνδυαστικά 404 άλογα, αλλά και εκρηκτικές επιδόσεις (0-100 σε 5,4 δλ.). Μην ξεχνάμε πως το σύνολο του Velar P400e έχει θηριώδη ροπή, στα 640 Nm από τις 1.500 σ.α.λ..Καλές επιδόσεις έχει και η Mercedes GLC 300 de 4MATIC, όπως είδαμε και στην αναλυτική δοκιμή του μοντέλου. Επιλέγοντας το Sport πρόγραμμα οδήγησης, που βάζει σε ταυτόχρονη λειτουργία τους δύο κινητήρες (βενζίνης + ηλεκτροκινητήρας) και πατώντας με αποφασιστικότητα το γκάζι, οι επιδόσεις είναι δυναμικές: 0-100 σε 6,2 δλ., 60-100 σε 3,2 δλ. και 80-120 σε 4,2 δλ! Και σε όλα αυτά να προσθέσουμε την diesel κατανάλωση, καθώς με άδεια μπαταρία η μέση πραγματική κατανάλωση είναι μόλις στα 4,5 λτ./100 χλμ., νούμερο εντυπωσιακό αν σκεφτούμε ότι μιλάμε για ένα SUV 2,4 τόνων...
Στα λεφτά της διαφοράς, βάζεις αερανάρτηση & 4διεύθυνση που μόνο η Mercedes δίνει
Η οδική συμπεριφορά των δύο αυτοκινήτων συμφωνεί με το status που αυτά εκπέμπουν. Η κύλιση είναι αρχοντική, στο ταξίδι απολαμβάνεις την άνεση του συστήματος και μόνο εντός πόλης αναπόφευκτα θα δυσκολευτείς ελέω του κύκλου στροφής. Η Mercedes, πάντως, σου δίνει τη δυνατότητα να έχεις ευελιξία... μικρομεσαίου μοντέλου, επιλέγοντας το έξτρα πακέτο Engineering (κοστίζει 3.630 ευρώ). Σε αυτό περιλαμβάνεται η πνευματική αερανάρτηση και στους δύο άξονες (στάνταρ είναι μόνο στον πίσω) καθώς και το σύστημα τετραδιεύθυνσης. Στην πρώτη περίπτωση η GLC αναβαθμίζει τα επίπεδα άνεσης (ρυθμίζεται συνεχώς και ανεξάρτητα σε κάθε τροχό ο βαθμός απόσβεσης), στην δεύτερη κερδίζεις... 1 μέτρο στον κύκλο στροφής (από 11,8 σε 10,9 μ.).Στην περίπτωση του Range Rover Velar δεν υπάρχουν τέτοιες δυνατότητες εξατομίκευσης (η αερανάρτηση υπάρχει), όμως έχει και αυτό κορυφαία ποιότητα κύλισης την οποία εντείνει το σύστημα Active Road Noise Cancellation (ενεργός περιορισμός εξωτερικών θορύβων κατά 4 dB), είναι δε περισσότερο προσανατολισμένο στην άνεση μιας και με την GLC αισθάνεσαι ότι μπορείς να κινηθείς πιο σβέλτα και έχεις την αίσθηση ότι κρύβει καλύτερα το βάρος της. Κορυφαίο επίσης είναι το σύστημα τετρακίνησης του Range Rover με τα συστήματα παραμετροποίησής του, σε βαθμό που θαρρείς ότι τα όποια όρια θέτουν τα ελαστικά του.
Σελίδα 1 | Πολυτελή Plug-in SUV: Mercedes GLC diesel vs Range Rover Velar βενζίνη |
Σελίδα 2 | Κινητήρες - Οδική συμπεριφορά |
Σελίδα 3 | Η γνώμη μας, τιμές, εξοπλισμοί & τεχνικά χαρακτηριστικά |