Τιμές με Leasing
LIVE: κίνηση στους δρόμους

Μέσα στις φιλοδοξίες της μάρκας είναι η Mission E να μην ανταγωνιστεί το Τesla Μοdel S.

Porsche: «Η Τesla δεν αποτελεί σημείο αναφοράς»

2.202 Επισκέψεις στο άρθρο (27/3/2018)

Ένα βήμα πάνω από το Tesla Model S θέλει να πάει η Porsche με το λανσάρισμα της Μission E που αναμένεται το επόμενο χρονικό διάστημα. Διαβάστε τι ετοιμάζει.

Δεν είναι λίγοι οι άνθρωποι στην αυτοκινητοβιομηχανία που πιστεύουν ότι η Porsche Mission E θα αποτελέσει το αντίπαλο δέος της γερμανικής μάρκας απέναντι στην Τesla και το Model S, ωστόσο με δηλώσεις του ο CEO κ. Oliver Bloom ξεκαθάρισε ότι η Mission E δεν κατασκευάζεται έχοντας ως σημείο αναφοράς το παραπάνω μοντέλο της αμερικάνικης εταιρείας.

Oι Γερμανοί σύμφωνα με όσα έχουν έρθει στο φως της δημοσιότητας έχουν επενδύσει 7,4 δις ευρώ στην προσπάθεια τους να «ηλεκτρίσουν» το 1/3 της γκάμας από το 2022, ωστόσο μέσα στις φιλοδοξίες της μάρκας είναι η Mission E να μην ανταγωνιστεί το Τesla Model S ακόμα και αν τα δύο μοντέλα ουσιαστικά βρίσκονται στην ίδια κατηγορία των ηλεκτρικών σπορ σεντάν υψηλών επιδόσεων.
Τι σκοπεύει να κάνει η μάρκα όμως για να διαχωρίσει την Mission E από το Model S; Πηγές από το στρατόπεδο των Γερμανών αναφέρουν ότι η Porsche σκοπεύει να εξοπλίσει το μοντέλο στην κορυφαία του έκδοση με μια μπαταρία 800 volt που θα μπορεί να φορτίζει μέχρι 80% της χωρητικότητας της σε μόλις 15 λεπτά. Στην πιο προσιτή έκδοση των 400 volt, η φόρτιση στο 80% αναμένεται να διαρκεί 40 λεπτά.

Μέρος της στρατηγικής της Porsche για να βελτιώσει την ηλεκτρική της τεχνολογία είναι η μελλοντική συμμετοχή της στο πρωτάθλημα της Formula E, από την οποία αναμένεται να λάβει μεγάλη εμπειρία.

Mercedes
KIA