Τιμές με Leasing
LIVE: κίνηση στους δρόμους

Πόσα λίτρα είναι το πορτ-μπαγκάζ του Opel Corsa;

 Σχολιάστε 
8.779 Επισκέψεις στο άρθρο (12/6/2024)
Πόσα λίτρα είναι το πορτ-μπαγκάζ του Opel Corsa;
4 Φωτογραφίες »

- 313 λίτρα η πραγματική χωρητικότητα, δηλαδή χωράει 7 βαλίτσες-χειραποσκευές
- 309 λτ. το εργοστασιακό νούμερο που ανακοινώνει η Opel
- Χωρίς εσοχές που «τρώνε» χώρο, αλλά δεν μπορείς να κρεμάσεις τσάντα
- Βολεύει στη φόρτωση βαριών αντικειμένων και έχει βάθος για μεγάλα αντικείμενα

309 λτ. η εργοστασιακή χωρητικότητα του πορτ-μπαγκάζ που ανακοινώνει η Opel

Το Opel Corsa συγκαταλέγεται στα σχετικά ευρύχωρα μικρά της αγοράς, καθώς σύμφωνα με τις μετρήσεις του AutoΤρίτη Test Center, η συνολική του αξιολόγηση σε χώρους είναι πάνω από το μέσο όρο της κατηγορίας. Συγκεκριμένα, όπως έδειξαν οι μετρήσεις, το Opel Corsa διαθέτει 10,2 εκ. αέρα για τα γόνατα των πίσω επιβατών και 28 χλστ. για το κεφάλι. Τι γίνεται με τον χώρο αποσκευών του; Η Opel ανακοινώνει 309 λτ. χωρητικότητας, όμως στην πραγματικότητα πόσο μεγάλο ή εύχρηστο στη διάταξη πορτ-μπαγκάζ έχει; Για όλα αυτά έχουμε τυποποιήσει συγκεκριμένη διαδικασία μετρήσεων, την οποία και αποκαλούμε, μέθοδο «Ταμερλάνος» (δείτε εδώ πως γίνεται η αναλυτικά η μέτρηση).

313 λίτρα η πραγματική χωρητικότητα, δηλαδή χωράει 7 βαλίτσες-χειραποσκευές

Ο «Ταμερλάνος», λοιπόν, μας έδωσε 313 λίτρα χώρου αποσκευών, τιμή που είναι σχεδόν ίδια με αυτή που ανακοινώνει η φίρμα. Πιο συγκεκριμένα, αυτό το νούμερο αφορά τον όγκο του πορτ-μπαγκάζ από το δάπεδο μέχρι το ύψος της εταζέρας. Νούμερο που βρίσκεται ανάμεσα στα καλύτερα, συγκριτικά με τα υπόλοιπα μοντέλα της κατηγορίας που έχουμε μετρήσει. Και για να γίνει πιο κατανοητό, χωράει 7 βαλίτσες-χειραποσκευές.


το κατώφλι φόρτωσης είναι χαμηλό στα 63,5 εκ., ενώ το βάθος που έχει ο χώρος αποσκευών (67 εκ.), όπως και το καλό φάρδος (1,01 μ.) θα επιτρέψουν την τοποθέτηση μεγάλων αντικειμένων
4 Φωτογραφίες »

το κατώφλι φόρτωσης είναι χαμηλό στα 63,5 εκ., ενώ το βάθος που έχει ο χώρος αποσκευών (67 εκ.), όπως και το καλό φάρδος (1,01 μ.) θα επιτρέψουν την τοποθέτηση μεγάλων αντικειμένων

Χωρίς εσοχές που «τρώνε» χώρο

Επιπλέον ένα από τα πλεονεκτήματα του χώρου αποσκευών είναι η μορφολογία του, στοιχείο που εξετάζει το autoΤρίτη, ο οποίος είναι τετραγωνισμένος και με επίπεδες εσωτερικές επιφάνειες, χωρίς εσοχές ή τους θόλους να εισέρχονται στο πορτ-μπαγκάζ. Έτσι λοιπόν δεν υπάρχουν «χαμένα» σημεία και όλοι οι χώροι είναι πλήρως εκμεταλλεύσιμοι. Από εκεί και πέρα ένα σποτάκι στα αριστερά φωτίζει όλο το χώρο, αν και θα θέλαμε άλλο ένα και από την άλλη πλευρά, όπως επίσης και κάποια άγκιστρα για να στερεώνονται τσάντες. Τέλος, κάτω από το πάτωμα υπάρχει χώρος για το κιτ επισκευής ελαστικών, ωστόσο δεν προσμετρήθηκε στην μέτρησή μας μιας και δεν είναι χρηστικός.

Φορτώνεις βαριά αντικείμενα εύκολα και έχει βάθος να βάλεις ογκώδη αντικείμενα

Συνεχίζοντας την αξιολόγηση με τις εσωτερικές διαστάσεις, το κατώφλι φόρτωσης (που μας δείχνει πόσο πρέπει να σηκώσουμε τις αποσκευές για να τις βάλουμε μέσα) είναι χαμηλό στα 63,5 εκ., ενώ το βάθος που έχει ο χώρος αποσκευών (67 εκ.), όπως και το καλό φάρδος (1,01 μ.) θα επιτρέψουν την τοποθέτηση μεγάλων αντικειμένων. Από την άλλη το μήκος του ανοίγματος της πόρτας είναι στους 95,5 πόντους και δεν ανήκει στα κορυφαία της κλάσης. Δηλαδή ένα παιδικό καροτσάκι, που συνήθως είναι κοντά στο ένα μέτρο, θα πρέπει να το βάλετε διαγώνια.
 
+ Εκμεταλλεύσιμο σχήμα, χωρητικότητα, εσωτερικό μήκος
- ¶νοιγμα πόρτας
 

fiat
OPEL