Η VW προσπαθεί 20 χρόνια να αποκτήσει την Alfa Romeo, και οι Ιταλοί καμαρώνουν που δεν την δίνουν, όμως η μάρκα μπορεί να ήταν καλύτερα μέσα στον γερμανικό όμιλο.
Για σκέψου, η Alfa Romeo μέλος του ομίλου VW. Μπορεί για τους Ιταλούς και τους φανατικούς της μάρκας, η σκέψη και μόνο να αποτελεί ιεροσυλία, όμως για την Alfa Romeo, μπορεί να ήταν και καλύτερα. Όχι;
Ο όμιλος VW θέλει από το 2011 την Alfa Romeo. Κάποιοι λένε ως τρόπαιο, άλλοι λένε για να την κλείσει. Όμως είναι πολύ πιθανό η Alfa να ήταν σήμερα η μάρκα που όλοι οι φίλοι της ονειρεύονται αν ήταν μέρος του ομίλου.
Στο κάτω κάτω η VW δεν έκανε και τίποτε κακό στις άλλες δύο ιταλικές της μάρκες. Η Lamborghini ζει και βασιλεύει, ενώ πολύ πιθανώς θα είχε κλείσει μόνη της. Το κόστος; Κάτι διακόπτες από μοντέλα VW στο εσωτερικό, και ένα «ξαδελφάκι» με τα σήματα της Audi. Και τι έγινε.
Και η Ducati; Έχασε τίποτε η Ducati που την πήρε η VW; Το ξέρει κανείς; Ασχολείται κανείς; Για τους φίλους της μάρκας σημασία έχει πως η Ducati τους δίνει νέα μοντέλα, και είναι όπως τα θέλουν. Κάτι που κανείς δεν μπορεί να πει για την Alfa Romeo σήμερα, όσο και αν καμαρώνει που οι Ιταλοί την έσωσαν από τα γερμανικά δόντια.
Συνέχεια του άρθρου >>>
Δεν θα μάθουμε ποτέ τι σχέδια είχαν οι Γερμανοί για την Alfa. Αν έκαναν το ίδιο που έχουν κάνει και για τις άλλες δύο Ιταλίδες τους, και το πιθανότερο είναι πως ναι, θα είχαμε σήμερα μια πλήρη γκάμα. Ναι, οι διακόπτες μέσα θα ήταν από Polo και τα μοτέρ θα τα μοιραζόταν με την Audi. Μπορεί να μην είχε μια πισωκίνητη Giulia, θα είχαμε όμως αντικαταστάτη της Mito, να μπορούμε να αγοράσουμε και ΄μεις μια Alfa Romeo, και όπως και να είχε, κακά μοντέλα στη γκάμα της δεν θα βρίσκαμε. Μπορεί λίγο πιο «Γερμανικά» με ό,τι αυτό συνεπάγεται σε συντηρητικό στιλ και χαρακτήρα, αλλά όσα «συντηρητικά» και να έβαζαν οι Γερμανοί σε μία γκάμα της Alfa Romeo, θα ήταν καλύτερα από καθόλου γκάμα της Alfa Romeo.
Οπότε τι; Καμαρώνουμε που την «έσωσαν» οι Ιταλοί, αλλά δεν έχουμε αυτοκίνητο να πάρουμε; Ή μήπως καλύτερα να την είχε πάρει η VW, να έβλεπε η Alfa Romeo «άσπρη μέρα»;