Τιμές με Leasing
LIVE: κίνηση στους δρόμους

Η Nissan εξετάζει το ενδεχόμενο πώλησης μέρους ή ολόκληρου του μεριδίου της 34% που κατέχει στην Mitsubishi, σύμφωνα με σημερινό δημοσίευμα του Bloomberg.

Πουλά το μερίδιό της στη Mitsubishi η Nissan;

1.812 Επισκέψεις στο άρθρο (16/11/2020)

Το ενδεχόμενο πώλησης του ποσοστού που κατέχει στην Mitsubishi εξετάζει η Nissan, μία κίνηση που αν πραγματοποιηθεί θα αλλάξει τους συσχετισμούς στην Συμμαχία που υπάρχει μεταξύ των δύο ιαπωνικών εταιρειών και της Renault.


Η Nissan εξετάζει το ενδεχόμενο πώλησης μέρους ή ολόκληρου του μεριδίου της 34% που κατέχει στην Mitsubishi, σύμφωνα με σημερινό δημοσίευμα του Bloomberg. Το Μέσο επικαλείται πηγές εντός της εταιρείας και υπογραμμίζει πως μία τέτοια κίνηση θα μπορούσε να αναδιαμορφώσει την τριμερή Συμμαχία που περιλαμβάνει και τη γαλλική Renault.
 
Θυμίζουμε πως στο παρελθόν υπήρχαν και άλλες σκέψεις για διεργασίες μεταξύ των τριών εταιρειών όπως για παράδειγμα αυτή του πρώην επικεφαλής της Συμμαχίας, Carlos Ghosn που ήθελε μια πλήρη συγχώνευση της Renault και της Nissan, η οποία εν τέλει δεν έγινε ποτέ. Ωστόσο σήμερα το Bloomberg επανέρχεται και υποστηρίζει πως η Nissan βρίσκεται σε αναζήτηση αγοραστή για το μερίδιό της στη Mitsubishi. Μάλιστα υπογραμμίζει πως θα μπορούσε να το πουλήσει σε μία εταιρεία του ομίλου Mitsubishi όπως η Mitsubishi Corp, που κατέχει ήδη το ένα πέμπτο της Mitsubishi Motors.
 
«Δεν υπάρχουν σχέδια αλλαγής της κεφαλαιακής διάρθρωσης με την Mitsubishi», δήλωσε στο Reuters ένας εκπρόσωπος της Nissan, ενώ στο ίδιο μήκος κύματος ήταν και οι δηλώσεις  από εκπρόσωπο της Mitsubishi που πρόσθεσε ότι η εταιρεία θα συνεχίσει να συνεργάζεται ως έχει στο πλαίσιο της Συμμαχίας. Μέχρι στιγμής η Renault δεν έχει προχωρήσει σε κάποια επίσημη τοποθέτηση.
 
Κλείνοντας αξίζει να σημειωθεί πως η Nissan, της οποίας το 43% ανήκει στη Renault, υποβάθμισε την προηγούμενη εβδομάδα τις εκτιμήσεις της για λειτουργικές απώλειες στο σύνολο του έτους έως τον Μάρτιο κατά 28%, χάρη στην ανάκαμψη της ζήτησης, κυρίως στην Κίνα. Η Mitsubishi, η 6η μεγαλύτερη αυτοκινητοβιομηχανία της Ιαπωνίας, αναμένει λειτουργικές απώλειες της τάξης των 140 δις. γιεν για το σύνολο του έτους.
 
Τέλος η μετοχή της Nissan παρουσίασε άνοδο 5% μετά τη δημοσίευση της είδησης, ενώ της Mitsubishi 3%.

Toyota
PEUGEOT