Τιμές με Leasing
LIVE: κίνηση στους δρόμους

Πουλάει το ποσοστό της στην Daimler η Renault

1.842 Επισκέψεις στο άρθρο (12/3/2021)

Πωλητήριο στο μερίδιο που έχει στην Daimler ανακοίνωσε πως έβαλε ο Όμιλος Renault, με τη γαλλική μάρκα ωστόσο να τονίζει πως αυτό δεν πρόκειται να διαφοροποιήσει τη μεταξύ τους συνεργασία.

Την απόφασή της να προχωρήσει σε ολοκληρωτική πώληση του ποσοστού που κατέχει στην Daimler, το οποίο ανέρχεται στο 1,54% ανακοίνωσε η Renault. Μιλώντας πιο συγκεκριμένα το μερίδιο αυτό αντιστοιχεί σε 16.448.378 μετοχές και τα έσοδα που θα προκύψουν από την πώληση θα βοηθήσουν τη γαλλική εταιρεία να επιταχύνει τις επιχειρηματικές της δραστηριότητες και κατ' επέκταση να υλοποιήσει τα μελλοντικά της πλάνα.
 
Αν και είναι αρκετά ασαφές, η Renault παράλληλα σημείωσε πως η συνεργασία της με την Daimler παραμένει αμετάβλητη και δεν επηρεάζεται από την οικονομική συναλλαγή. Αξίζει να σημειωθεί πως κατά το παρελθόν μέσω της Συμμαχίας Renault-Nissan-Mitsubishi οι δύο «κολοσσοί», μεταξύ άλλων είχαν συνεργαστεί σε μοντέλα όπως η Mercedes X-Class, το crossover Infiniti QX30 και το Smart ForFour. Παράλληλα συνεχίζουν να συνεργάζονται σε μοντέλα όπως οι επερχόμενες Mercedes Citan και T-Class που αναπτύχθηκαν σε συνεργασία με τη Συμμαχία Renault-Nissan-Mitsubishi.
 
Αξίζει να σημειωθεί πως κατά το παρελθόν είχε υπάρξει η φημολογία πως η εν λόγω συνεργασία βρίσκονταν σε δυσμένεια και ότι οι δύο εταιρείες έψαχναν τρόπους να απεμπλακούν από αυτή, ωστόσο στελέχη και από τις δύο πλευρές είχαν μιλήσει για αναζωπύρωση του ενδιαφέροντος και επέκταση της συνεργασίας.
 
Τι από τα δύο θα ισχύσει όταν η Renault παραχωρήσει και επίσημα το ποσοστό της στη Daimler θα φανεί.

HUYNDAI
Skoda