Τιμές με Leasing
LIVE: κίνηση στους δρόμους

Στις περιπτώσεις των ηλεκτρικών θα υπάρχει επιπλέον μία κάθετη φωσφοριζέ πράσινη λωρίδα στη δεξιά άκρη.

«Πράσινες» πινακίδες για τα ηλεκτρικά στο Ην. Βασίλειο

1.704 Επισκέψεις στο άρθρο (23/6/2020)

Σε μία πρωτοβουλία με σκοπό να τονίσει ακόμα περισσότερο τη στροφή στην ηλεκτροκίνηση προχωρά το Ηνωμένο Βασίλειο, καθώς όλα τα ηλεκτρικά οχήματα θα χαρακτηρίζονται από μία ειδική πινακίδα κυκλοφορίας. Θα μπορούσε άραγε κάτι τέτοιο να συμβεί στην Ελλάδα;


Όπως ανακοινώθηκε από τις αρχές του Ηνωμένου Βασιλείου, όλοι οι ιδιοκτήτες ηλεκτρικών αυτοκινήτων από το ερχόμενο φθινόπωρο και έπειτα θα μπορούν να τοποθετήσουν στα οχήματά τους μία ειδική πινακίδα, με στόχο να αυξήσει περαιτέρω το προφίλ των αυτοκινήτων με μπαταρία και να ανοίξει το δρόμο για μελλοντικά προγράμματα κινήτρων που θα ενθαρρύνουν την απορρόφηση ηλεκτρικών οχημάτων.
 
Αντί για τις κλασικές λευκές και κίτρινες πινακίδες, μπροστά και πίσω που έχουν τα βρετανικά οχήματα, πλέον στις περιπτώσεις των ηλεκτρικών θα υπάρχει επιπλέον μία κάθετη φωσφοριζέ πράσινη λωρίδα στη δεξιά τους άκρη, για να ξεχωρίζουν έτσι από τα υπόλοιπα μοντέλα.
 
Το χαρακτηριστικό αυτό εκτός από διαφορετική εικόνα, θα επιτρέπει στα αυτοκίνητα να γίνονται πολύ εύκολα αντιληπτά, προκειμένου να μπορούν να κάνουν χρήση των ευκολιών που προτίθεται να δώσει η κυβέρνηση της χώρας. Αν και μέχρι στιγμής υπάρχουν ακόμα διαβουλεύσεις μεταξύ των κυβερνόντων, όλα δείχνουν πως τα ηλεκτρικά θα έχουν μειωμένο κόστος στάθμευσης στις δημόσιες θέσεις και απαλλαγή από τα τέλη που θα πρέπει να πληρώνουν όσοι οδηγοί επιθυμούν να κινηθούν στους κεντρικούς δρόμους σε μεγάλες πόλεις, καθώς αναμένεται να θεσπιστεί τέλος εκπομπών ρύπων για όλα τα υπόλοιπα οχήματα.
 
Το ακριβές πλάνο για τις «πράσινες» πινακίδες στο Ηνωμένο Βασίλειο θα παρουσιαστεί αυτό το φθινόπωρο. Αξίζει να σημειωθεί πως είναι εμπνευσμένο από το αντίστοιχο πρόγραμμα που υλοποιήθηκε στο Οντάριο του Καναδά. Το καναδικό πρόγραμμα μεταξύ άλλων επιτρέπει σε όλους τους κατόχους ηλεκτρικών και plug-in υβριδικών αυτοκινήτων τη δωρεάν πρόσβαση σε διόδια.
 
Αν συνδυάζαμε κάποιες από τις κινήσεις του Ηνωμένου Βασιλείου και του Καναδά, θα μπορούσε στην Ελλάδα να ισχύσει κάτι αντίστοιχο, προκειμένου να γίνουν περισσότερα τα κίνητρα για την αγορά ηλεκτρικού; Εσείς θα αγοράζατε ηλεκτρικό αν για παράδειγμα τα μοντέλα εξαιρούνταν από τα διόδια.

Mercedes
Autotriti.gr