Τιμές με Leasing
LIVE: κίνηση στους δρόμους
6 φωτογραφίες »

Μεταξύ των εκδόσεων η Genesis έχει συμπεριλάβει και το GV70 Sport.

Πρεμιέρα για το Genesis GV70

5.701 Επισκέψεις στο άρθρο (8/12/2020)

Για μεγάλο διάστημα η Genesis αποκάλυπτε σταδιακά το ολοκαίνουργιο GV70, ωστόσο σήμερα η κορεατική μάρκα προχώρησε στο επίσημο ντεμπούτο του μοντέλου, επιβεβαιώνοντας και τα μηχανικά σύνολα που θα εξοπλίζουν το νέο σπορ SUV.


Παίρνοντας τα πράγματα από την αρχή και συγκεκριμένα από το εξωτερικό μέρος. Το Genesis GV70 διαθέτει το μοτίβο των χωρισμένων φωτιστικών σωμάτων, όπως και την επιβλητική ευρεία μάσκα που θυμίζει ασπίδα. Αρκετά μεγάλοι είναι οι αεραγωγοί στον προφυλακτήρα, ενώ παρών είναι και το μεταλλικό φινίρισμα. Να σημειωθεί πως μεταξύ των εκδόσεων η Genesis έχει συμπεριλάβει και το GV70 Sport, το οποίο λαμβάνει μαύρες λεπτομέρειες, οβάλ απολήξεις εξάτμισης και ζάντες 21 ιντσών, αυξάνοντας το σπορ στοιχείο αλλά και αυτό της πολυτέλειας με έξτρα ίνες άνθρακα στο εσωτερικό.
 
Στη καμπίνα θα βρίσκεται ένα νέο σύστημα ψυχαγωγίας με οθόνη αφής 14,5 ιντσών, ενώ παρών είναι και ένας ψηφιακός πίνακας οργάνων 12,3 ιντσών. Από κει και πέρα η καμπίνα του πολυτελούς GV70 χαρακτηρίζεται από ωοειδή σχήματα που τα συναντούμε παντού (χειρολαβές, ταμπλό, τιμόνι), ενώ η premium μάρκα της Hyundai έχει εγκαταστήσει και δερμάτινη ταπετσαρία, όπως και πολλά μεταλλικά χαρακτηριστικά.
 
Αναφορικά με τους κινητήρες η Genesis εξοπλίζει το GV70 με τρεις επιλογές. Η πρώτη είναι ένας turbo κινητήρας βενζίνης 2,5 λίτρων ο οποίος προσφέρει 304 ίππους ενώ η κίνηση πηγαίνει στους δύο αλλά και στους τέσσερις τροχούς. Αμέσως μετά συναντούμε τον twin-turbo V6 βενζινοκινητήρα 3,5 λίτρων με 380 ίππους και αποκλειστικά 4κίνηση. Τέλος υπάρχει και επιλογή πετρελαίου με ένα 2,2 λίτρων μοτέρ που προσφέρει 210 άλογα και επιλογή κίνησης στους δύο ή στους τέσσερις τροχούς.
 
Από κει και πέρα πλήθος είναι οι τεχνολογίες και τα συστήματα υποβοήθησης του οδηγού. Αρχικά, οι αγοραστές θα έχουν στη διάθεσή τους τέσσερα οδηγικά modes eco, comfort, sport και custom. Μεταξύ άλλων η Genesis έχει τοποθετήσει έναν αισθητήρα αναγνώρισης δακτυλικών αποτυπωμάτων που διευκολύνει τις ηλεκτρονικές πληρωμές μέσω του Genesis CarPay, μπορεί να λειτουργήσει σε Valet mode, αποκρύπτοντας προσωπικές πληροφορίες από την οθόνη του infotainment. Παράλληλα στο GV70, ο σαρωτής δακτυλικών αποτυπωμάτων συνδέεται με τις προκαθορισμένες ρυθμίσεις του οδηγού, οπότε με μία μόνο κίνηση το αυτοκίνητο διαμορφώνεται σύμφωνα με τα... θέλω που έχει ορίσει ο οδηγός.

Τέλος να σημειωθεί πως στην εσωτερική μεριά της οροφής του κορεατικού μοντέλου υπάρχει τοποθετημένος ένας αισθητήρας ραντάρ τόσο ακριβής που μπορεί να ανιχνεύει τις λεπτές κινήσεις του στήθους ενός βρέφους λόγω αναπνοής, ακόμη και να ανιχνεύσει εάν υπάρχει σκύλος στο πορτ-μπαγκάζ, αφού μπορεί να διαπεράσει και τα καθίσματα.

Toyota
TA 4 THELO PSAXNO