Τιμές με Leasing
LIVE: κίνηση στους δρόμους
Πρεμιέρα με χειροκίνητο κιβώτιο για το Honda Civic RS Prototype
4 Φωτογραφίες »

Πρεμιέρα με χειροκίνητο κιβώτιο για το Honda Civic RS Prototype

3.434 Επισκέψεις στο άρθρο (12/1/2024)

- Θα «καθίσει» κάτω από το σκληροπυρηνικό Civic Type R.
- Πιο σπορτίφ εμφάνιση με λογότυπα RS.
- Με χειροκίνητο κιβώτιο και βελτιώσεις για τη χαρά της οδήγησης.
- Ντεμπούτο το φθινόπωρο.

Θα «καθίσει» κάτω από το σκληροπυρηνικό Civic Type R

Το νέο Honda Civic RS Prototype έκανε το επίσημο ντεμπούτο του στο Tokyo Auto Salon. Αν και πρωτότυπο, όπως λέει και το όνομά του, αναμένεται να είναι σύντομα διαθέσιμο ως μοντέλο παραγωγής, αποτελώντας επί της ουσίας μια νέα πιο σπορ έκδοση του ιαπωνικού hatchback, που θα «καθίσει» κάτω από το σκληροπυρηνικό Civic Type R.

Σπορτίφ εμφάνιση με λογότυπα RS

Το νέο Honda Civic RS εξοπλίζεται με επανασχεδιασμένο μπροστινό προφυλακτήρα, στις άκρες του οποίου βρίσκουμε λεπτούς αεραγωγούς. Τα κόκκινα λογότυπα «RS» μπροστά και πίσω «μαρτυρούν» την έκδοση του μοντέλου, ενώ παράλληλα έρχονται σε αντίθεση με το μαύρο χρώμα που είναι βαμμένο το μοντέλο στις εικόνες. Από κει και μετά παρατηρούμε πως τα υπόλοιπα χαρακτηριστικά, όπως για παράδειγμα οι ζάντες μεταφέρονται από το τυπικό Civic Hatchback.   

Με χειροκίνητο κιβώτιο και βελτιώσεις για τη χαρά της οδήγησης

Η Honda δεν έκανε καμία αναφορά στον κινητήρα που θα βρίσκεται κάτω από το καπό του Honda Civic RS, όταν θα εισαχθεί (σε πρώτη φάση) στην ιαπωνική αγορά. Είπε όμως πως θα εξοπλίζεται με χειροκίνητο κιβώτιο ταχυτήτων. Παράλληλα υποσχέθηκε βελτιώσεις για να αυξηθεί περαιτέρω η χαρά της οδήγησης! Ίσως οι βελτιώσεις αυτές να αφορούν την ανάρτηση, τα φρένα, την ισχύ αλλά και την ύπαρξη ενός διαφορικού περιορισμένης ολίσθησης, στοιχεία που θα κάνουν το Honda Civic RS να ξεχωρίζει από το στάνταρ μοντέλο.

Ντεμπούτο το φθινόπωρο

Το ντεμπούτο του Honda Civic RS παραγωγής θα γίνει στην Ιαπωνία το φθινόπωρο, όταν και θα μάθουμε περισσότερα για αυτό.     

Peugeot - Toyota
KIA