ΕΚΘΕΣΗ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ
Τιμές με Leasing
LIVE: κίνηση στους δρόμους

Προ των πυλών το νέο ηλεκτρικό SUV της BYD Sealion 7

1.012 Επισκέψεις στο άρθρο (15/10/2024)
Προ των πυλών το νέο ηλεκτρικό SUV της BYD Sealion 7
6 Φωτογραφίες »

- Θα είναι το πρώτο μοντέλο που θα παραχθεί στο εργοστάσιο της μάρκας στην Ουγγαρία
- Θα είναι αμιγώς ηλεκτρικό και θα φτάνει έως και τους 530 ίππους
- Θα έχει αρκετές ομοιότητες με τα Seal και Dolphin σε εμφάνιση
- Η τιμή του είναι ακόμα άγνωστη

Θα είναι το πρώτο μοντέλο που θα παραχθεί στο εργοστάσιο της μάρκας στην Ουγγαρία

Η BYD εισάγει στην ευρωπαϊκή αγορά ένα ακόμα μοντέλο μετά τα Seal και Dolphin με το όνομα Sealion 7. To νέο αυτό μοντέλο της κινέζικης εταιρείας είναι αμιγώς ηλεκτρικό και SUV, ενώ παρουσιάστηκε στα σαλόνια της έκθεσης αυτοκινήτου του Παρισιού. Μάλιστα θα είναι το πρώτο που θα παραχθεί στο εργοστάσιό της μάρκας στην Ουγγαρία, σε μια προσπάθεια των Κινέζων να αποφύγουν την μεγάλη αύξηση των δασμών που προετοιμάζει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Θα είναι αμιγώς ηλεκτρικό και θα φτάνει έως και τους 530 ίππους

Σε άλλες αγορές όπως η Κίνα, το Sealion 7 διατίθεται σε δύο εκδόσεις μια με μπαταρία 71,8 kWh και μια με 80,6 kWh.  Η μικρή μπαταρία δίνει αυτονομία 546 χλμ. ενώ η μεγαλύτερη των 80,6kWh καταφέρνει με ένα γέμισμα τα 611 χλμ. Όσον αφορά την Ευρώπη δεν είμαστε σίγουροι σε ποιες εκδόσεις θα διατεθεί το Sealion 7, με την κινέζικη εταιρεία βέβαια να γνωστοποιεί, ότι θα μπορεί να φορτίσει με ισχύ μέχρι και τα 230 kW, κάτι το οποίο καταφέρνει μόνο η έκδοση με την μεγάλη μπαταρία. Τέλος, στην Κίνα η BYD προσφέρει το Sealion 7 σε τρείς επιλογές όσον αφορά τα μοτέρ, δύο εκδόσεις με ένα μοτέρ και μια έκδοση με δύο . Οι δυο εκδόσεις με το ένα μοτέρ, καταφέρνουν να φτάσουν σε ισχύ τους 230 και τους 312 ίππους ανάλογα με το μέγεθος της μπαταρίας, ενώ η έκδοση με τα δύο μοτέρ φτάνει τους 530 ίππους και κάνει το 0-100χλμ./ώρα σε 4,2 δευτερόλεπτα.

Θα έχει αρκετές ομοιότητες με τα Seal και Dolphin σε εμφάνιση

Εμφανισιακά, σύμφωνα με τους Κινέζους το νέο Sealion 7 βασίζεται στην σχεδιαστική γλώσσα της γκάμας Ocean και μοιάζει αρκετά και στο εσωτερικό αλλά και στο εξωτερικό με τα Dolphin hatchback και Seal Saloon. Το νέο ηλεκτρικό SUV της BYD έχει μήκος 4.830 χλστ., κυρτή οροφή, μυτερή μάσκα με μεγάλους αεραγωγούς, ενώ τα φώτα του είναι λεπτά και κοφτά. Στο πίσω μέρος τραβάει ματιές η ενιαία LED μπάρα φαναριών αλλά και η σπορ αεροτομή.  Στο σαλόνι του BYD Sealion 7 τα μάτια τραβάει η οθόνη μεγέθους 15,6 ιντσών για το infotainment, ενώ πέρα από αυτό εξοπλίζεται με δύο ασύρματους φορτιστές και νέα σχεδίαση στο τιμόνι.  

Η τιμή του είναι ακόμα άγνωστη

Δεν ξέρουμε ακόμα τις τιμές του BYD Sealion 7 στην Ελλάδα, αφού η μάρκα δεν έχει ανακοινώσει ακόμα τις τιμές του, αλλά δεδομένου ότι το BYD Seal saloon ξεκινάει στην χώρα μας από 36.990 ευρώ, το νέο ηλεκτρικό μοντέλο με το οποίο μοιράζονται την ίδια αρχιτεκτονική θα είναι ακριβότερο.

Leasing
ESPRINTER 5 THINKS