Πρωταθλητές στα λόγια οι Hondaκηδες και στις πράξεις οι Toyotaίοι

73.906 Επισκέψεις στο άρθρο (20/5/2024)
Πρωταθλητές στα λόγια οι Hondaκηδες και στις πράξεις οι Toyotaίοι
2 Φωτογραφίες »

- Πρώτοι σε «φανατίλα» οι Hondaκηδες, αλλά η Honda «πατώνει» σε πωλήσεις στην Ελλάδα
- Πιστοί στην πράξη οι Toyotaίοι, σε 2 μέρες η Toyota πουλάει στη χώρα μας όσο η Honda όλη τη χρονιά
- Η Toyota έχει ανταγωνιστικές τιμές σε αγορά και after sales
- Ακριβή η Honda και με τη φήμη των ακριβών service και ανταλλακτικών

Πρώτοι σε «φανατίλα» οι Hondaκηδες, αλλά η Honda «πατώνει» σε πωλήσεις

Οι ιαπωνικές μάρκες έχουν φανατικούς οπαδούς, είναι γνωστό αυτό, το βλέπουμε στα σχόλια τους στα social media, όπου δε σηκώνουν μύγα στο σπαθί αν θίξεις την αγαπημένη τους μάρκα. Κολακευτικό αναμφίβολα για κάθε μάρκα, αλλά μήπως το θέμα είναι η στήριξη να αποτυπώνεται και στις πωλήσεις;
 
Χαρακτηριστικό παράδειγμα η Honda (όλοι όταν διαβάσατε Ιαπωνία και φανατικοί, τη Honda σκαφτήκατε αμέσως), η οποία έχει τους πιο... πορωμένους υποστηρικτές. Παρακολουθώντας τα social media, θα νόμιζε κάποιος ότι η χώρα μας είναι γεμάτη Honda,όμως η Honda στις πωλήσεις πατώνει. Μόλις 114 μοντέλα έχει πουλήσει όλη τη χρονιά, με το μερίδιό της να είναι μόλις 0,2%.

Πιστοί στην πράξη οι Toyotaίοι, σε δύο μέρες η Toyota πουλάει όσο η Honda όλη τη χρονιά

Από την άλλη ας δούμε τώρα και το παράδειγμα της Toyota. Μπορεί οι πιστοί της Toyota να μην κάνουν τον αντίστοιχο «θόρυβο», αλλά η στήριξη τους δε μένει στα λόγια, μετουσιώνεται και σε πράξεις.
 
Φέτος, η Toyota είναι πρώτη σε πωλήσεις με 7.711 μονάδες το οποίο μεταφράζεται σε 14,7% σε μερίδιο. Σε δύο μέρες δηλαδή, η Toyota πουλάει όσο η Honda όλη τη χρονιά. Και τα περσυνά νούμερα μη νομίζετε ότι διαφέρουν. Όλη τη χρονιά, η Honda πούλησε 235 αυτοκίνητα.


Φέτος, σε δύο μέρες  η Toyota έχει πουλήσει όσο η Honda όλη τη χρονιά
2 Φωτογραφίες »

Φέτος, σε δύο μέρες η Toyota έχει πουλήσει όσο η Honda όλη τη χρονιά

Η Toyota έχει ανταγωνιστικές τιμές σε αγορά και after sales

Η Toyota έχει καταφέρει όλα αυτά τα χρόνια να χτίσει μια σχέση εμπιστοσύνης με τους κατόχους, όπως αποδεικνύει και το κορυφαίο ποσοστό ικανοποιημένων κατόχων που έχει και να τη θεωρούν μια αξιόπιστη μάρκα με μοντέλα που «σε σπάνε, δε χαλάνε».
 
Ακόμα σημαντικότερο ωστόσο είναι ότι τα μοντέλα της έχουν ανταγωνιστικές τιμές. Έχει τα πιο προσιτά υβριδικά μοντέλα σε κάθε κατηγορία και μοντέλα μάλιστα που ξεχωρίζουν στους δείκτες αξιολόγησης των δοκιμών του Test Center. Προσφέρει συνεπώς στο κοινό αξιόπιστα και ικανά μοντέλα με καλή σχέση αξίας/τιμής και υψηλή ποιότητα after sales υπηρεσιών.  

Ακριβή Honda και με τη φήμη των ακριβών service και ανταλλακτικών

Από την άλλη τα μοντέλα της Honda είναι συγκριτικά με αυτά της Toyota αρκετά πιο ακριβά και ας απευθύνονται στο ίδιο κοινό. Γιατί άλλο τα 21 χιλιάρικα που έχει το Yaris και άλλο τα 27,5 που έχει το Jazz, με τις διαφορές να είναι αντίστοιχες σε όλα τα μοντέλα τους.
 
Πάντως υψηλό ποσοστό ικανοποίησης κατόχου έχει και η Honda. ¶λλωστε η πραγματικότητα είναι πως και τα μοντέλα της στις μετρήσεις μας παίρνουν καλό βαθμό, ωστόσο η Honda έχει τη φήμη πως είναι ακριβή σε ανταλλακτικά και συντήρηση. Αυτό τουλάχιστον υποστηρίζουν σε social media και forums αρκετοί συμπολίτες μας, οι οποίοι δεν παραπονούνται για τα αυτοκίνητα, αλλά για την αντιπροσωπεία.
 
Σε κάθε περίπτωση και οι δύο υποστηρικτές, είναι φανατικοί. Όμως οι της Honda είναι στα λόγια και οι της Toyota στην πράξη. Δηλαδή οι Hondάκηδες υποστηρίζουν την Honda χωρίς να αγοράζουν, οι Τoyotaίοι υποστηρίζουν και αγοράζουν, απόδειξη οι πωλήσεις.
 
Τελικά πόσο πιστοί είναι στην μάρκα τους είναι οι Hondαίοι, αφού η Toyota πάει σφαίρα σε πωλήσεις και η Honda «πατώνει»;

ECITAN LEASING
moto