Τιμές με Leasing
LIVE: κίνηση στους δρόμους
3 φωτογραφίες »

Πρώτες τιμές του Dacia Spring Electric

10.117 Επισκέψεις στο άρθρο (20/10/2020)

Οι πρώτες τιμές του αμιγώς ηλεκτρικού Dacia Spring ανακοινώθηκαν για την αγορά της Ουγγαρίας και φαίνεται πως τελικά το crossover θα αποτελέσει μια από τις πιο προσιτές επιλογές για όσους θέλουν να αγοράσουν κάποιο ηλεκτρικό αυτοκίνητο.


To Dacia Spring έκανε το ντεμπούτο του την προηγούμενη εβδομάδα σαν το πρώτο αμιγώς ηλεκτρικό μοντέλο της φίρμας, με τις φήμες αναφέρουν πως οι τιμές με τις οποίες θα διατεθεί, θα το κάνουν το πιο φθηνό αμιγώς ηλεκτρικό μοντέλο της αγοράς, τουλάχιστον στην κατηγορία των crossover.

H Dacia δεν έχει ανακοινώσει ακόμα το κόστος αγοράς του μοντέλου στις μεγάλες αγορές της Ευρώπης, το έχει κάνει όμως για μικρή αγορά της Ουγγαρίας, κάτι που μας δίνει την δυνατότητα να πάρουμε μια ιδέα για το ποια περίπου θα είναι η τιμή του, όταν και εάν έρθει στην Ελλάδα.

Στην Oυγγαρία λοιπόν, το Dacia Spring Electric τιμάται από 17.770 ευρώ για τα πρώτα 100 αυτοκίνητα που θα διατεθούν αλλά με τα επιδότηση που προσφέρει η ουγγρική κυβέρνηση, η τιμή του, μειώνεται στις 10.925 ευρώ. Και τα 100 αυτοκίνητα αυτά έχουν ήδη προ-παραγγελθεί…

Πρέπει να σημειώσουμε πως δεν έχει γίνει γνωστό εάν η τιμή αυτή αφορά το Dacia Spring με το βασικό επίπεδο εξοπλισμό ή πρόκειται για έκδοση λανσαρίσματος που συνηθίζεται να είναι πιο πλούσια σε εξοπλισμό,  κάτι που σημαίνει πως το Dacia Spring μπορεί να είναι ακόμα φθηνότερο.  Φυσικά, πρέπει να λάβουμε υπόψη πως η αρχική τιμή των 17.770 ευρώ (χωρίς την επιδότηση) αφορά μόνο την Ουγγαρία και είναι ίσως σημαντικά διαφοροποιημένη στις άλλες χώρες της Ε.Ε. όπως είναι η Ελλάδα.
 

Οι τιμές όλων των ηλεκτρικών μετά την επιδότηση


To κινητήριο σύνολου του μίνι crossover της Dacia έχει ως βάση έναν ηλεκτροκινητήρα 44 ίππων (33 kW), ο οποίος αντλεί ενέργεια από ένα πακέτο μπαταριών συνολικής χωρητικότητας 26,8 kWh. Η μάρκα που βρίσκεται υπό τη σκέπη της Renault εδώ και αρκετά χρόνια διατείνεται ότι έχει χρησιμοποιηθεί όλη η τεχνογνωσία της γαλλικής φίρμας προκειμένου να επιτευχθούν γραμμικές επιταχύνσεις χωρίς δονήσεις και με κύριο γνώμονα τη μέγιστη δυνατή αυτονομία. Σε ό,τι έχει να κάνει με τη φόρτιση, η Dacia αναφέρει πως σε κατάσταση γρήγορης φόρτισης χρειάζεται λιγότερο από 1 ώρα για να φορτιστεί η μπαταρία μέχρι το 80%, ενώ το 100% σε οικιακό ταχυφορτιστή Wallbox έρχεται σε λιγότερες από 5 ώρες. Σε απλή οικιακή πρίζα ο χρόνος μίας πλήρους φόρτισης ορίζεται σε κάτι λιγότερο από 14 ώρες.

Το πρώτο ηλεκτρικό μοντέλο της Dacia αναμένεται να κάνει πρεμιέρα στις αγορές μέσα στο 2021.
 

FORD
LEASING COURIER VS CITAN