Πως μπορείς να προστατέψεις τις ζάντες (την τσέπη και τα νεύρα σου)

Πως μπορείς να προστατέψεις τις ζάντες (την τσέπη και τα νεύρα σου)

7.595 Επισκέψεις στο άρθρο

Οι ζάντες είναι ζωτικής σημασίας για το αυτοκίνητο, αφού χωρίς αυτές δεν πάει πραγματικά πουθενά. Μάλιστα οι αυτοκινητοβιομηχανίες τις μετατρέπουν συχνά σε πολυπόθητα «κοσμήματα», δίνοντας τους εντυπωσιακή σχεδίαση, περίτεχνα φινιρίσματα και ιδιαίτερους χρωματισμούς με χτυπητές λεπτομέρειες. Όμως ό,τι είναι όμορφο και ελκυστικό για σένα, συνήθως προσελκύει και τους απατεώνες. Διάφορες έρευνες έχουν δείξει ότι οι ζάντες είναι το δεύτερο πιο κλεμμένο εξάρτημα του αυτοκινήτου σε παγκόσμιο επίπεδο, με την πρωτιά να την παίρνουν οι εξωτερικοί καθρέπτες, ενώ την πεντάδα κλείνουν οι καταλύτες, τα σήματα και οι πινακίδες.


Μάλιστα το μέσο κόστος μιας κλοπής ζαντών ανέρχεται στα 900 ευρώ, ενώ ένα στους πέντε που θα «χάσει» τους τροχούς του θα αναγκαστεί να πληρώσει πάνω από 1.400 ευρώ για να τους αντικαταστήσει. Επιπλέον μια τέτοια απώλεια είναι διπλά καταστροφική, αφού εκτός ότι θα πρέπει να βάλεις βαθιά το χέρι στην τσέπη, δεν μπορείς να μετακινήσεις το αυτοκίνητο σου μέχρι να βάλεις καινούργιες. Για να γλιτώσεις από έξοδα, νεύρα και ταλαιπωρία σου δίνουμε 8 συμβουλές για να προστατέψεις όσο το δυνατόν καλύτερα τις ζάντες σου από τα νύχια των κλεφτρονιών.

Πάρκαρε σε δρόμο με φώτα και κοντά σε πεζοδρόμιο

Προσπάθησε να αποφεύγεις να παρκάρεις σε σκοτεινά σημεία και μέρη που δεν είναι εύκολα ορατά από περαστικούς και κατοίκους της περιοχής (εκτός αν έχεις parking).  Όπως καταλαβαίνεις, αν το αυτοκίνητο είναι σε πολυσύχναστο πέρασμα και ο δρόμος είναι καλά φωτισμένος είναι λιγότερο πιθανό να επιχειρήσουν να «σηκώσουν» τις ζάντες σου. Επίσης προσπάθησε να βάλεις το όχημα σου όσο πιο κοντά μπορείς στο πεζοδρόμιο, σε τοίχο ή σε κάποιο άλλο εμπόδιο που θα δυσκολέψει την πρόσβαση, τουλάχιστον στη μια μεριά. Αυτή η κίνηση σίγουρα θα προστατέψει τους 2 τροχούς και ίσως αποτρέψει στους ελαφροχέρηδες να μπουν στη διαδικασία.  
 

Σελίδα 1Για να μην κλαις 4 ζάντες και 1 χιλιάρικο που θα δώσεις!
Σελίδα 2Πως μπορείς να προστατέψεις τις ζάντες (την τσέπη και τα νεύρα σου)
Σελίδα 3Μπουλόνια ασφαλείας και γύρισμα το τιμόνι
BRIDGESTONE VS GOODYEAR
test center