Για να μην κλαις 4 ζάντες και 1 χιλιάρικο που θα δώσεις!
2 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ »

Για να μην κλαις 4 ζάντες και 1 χιλιάρικο που θα δώσεις!

7.569 Επισκέψεις στο άρθρο

Κάνε τη ζωή δύσκολη, στα κλεφτρόνια!
Κόλλα το σε τοίχους, βάλε παξιμάδια ασφαλείας.
To parking σε φωτισμένο δρόμο, βοηθάει!
Υπάρχουν και πιο δραστικές λύσεις!

Κάνε τη ζωή δύσκολη, στα κλεφτρόνια!

Είναι σχεδόν βέβαιο ότι ένας στους πέντε ιδιοκτήτες αυτοκινήτων θα έρθει αντιμέτωποι με την κλοπή τροχών και θα αναγκαστεί να πληρώσει πάνω από 1.400 ευρώ για να τους αντικαταστήσει. Για να μειώσεις τις πιθανότητες να γίνεις αυτός ο ένας σου δίνουμε 8 συμβουλές για να προστατέψεις όσο το δυνατόν καλύτερα τις ζάντες σου από τα νύχια των κλεφτρονιών. 

Κόλλα το σε τοίχους, βάλε παξιμάδια ασφαλείας

Καλό είναι να αφήνεις όσο λιγότερη απόσταση από πεζοδρόμιο, τοίχο ή οποιοδήποτε άλλο εμπόδιο που μπορεί να δυσκολέψει, έστω κι για τη μια μεριά, την δουλειά των ατόμων που έχουν βάλει στο μάτι τις ζάντες σου. Σίγουρα είναι ημίμετρο, αφού προστατεύει μόνο τους 2 τροχούς, αλλά ίσως αποτρέψει τα κλεφτρόνια να ασχοληθούν. Επίσης επενδύσε σε ένα σετ μπουλόνια ασφαλείας που κάνουν το «βγάλσιμο» των ζαντών σχεδόν αδύνατο χωρίς το ειδικό παξιμάδι και την όποια προσπάθεια κλεψίματος πολύ πιο χρονοβόρα και θορυβώδη.

To parking σε φωτισμένο δρόμο, βοηθάει

Φρόντισε να αφήνεις το όχημα σου σε καλά φωτισμένους δρόμους και να αποφεύγεις να παρκάρεις σε σκοτεινά σημεία ή μέρη που δεν είναι εύκολα ορατά από περαστικούς και κατοίκους της περιοχής. Τώρα αν έχεις στάνταρ σημείο που αφήνεις το όχημα σου (π.χ. έξω από το σπίτι σου), μπορείς να βάλεις φως με αισθητήρα κίνησης ή κάμερα στραμμένη προς το αυτοκίνητο σου, 2 κινήσεις που δεν θα αρέσουν στους κλέφτες.

Υπάρχουν και πιο δραστικές λύσεις

Για πιο δραστικά μέτρα, μπορείς να βάλεις μια δαγκάνα τροχού, σαν αυτές που χρησιμοποιούν κατά κόρον στο εξωτερικό οι αρχές για τα παράνομα σταθμευμένα οχήματα, μιας και θα αποτρέψει στους κλέφτες να χάσουν χρόνο με το δικό σου όχημα ή να τοποθετήσεις στο αυτοκίνητο σου αισθητήρες κλίσης, οι οποίοι θα προστατέψουν το αμάξι σου από ανύψωση με γερανό ή γρύλο που σαν στόχο θα έχει την ολική κλοπή του ή την αφαίρεση των τροχών.

Σελίδα 2Πως μπορείς να προστατέψεις τις ζάντες (την τσέπη και τα νεύρα σου)
Σελίδα 3Μπουλόνια ασφαλείας και γύρισμα το τιμόνι
Mercedes
skoda