Τιμές με Leasing
LIVE: κίνηση στους δρόμους
Τι αλλάζει στην λειτουργία ECO

Τι αλλάζει στην λειτουργία ECO

32.357 Επισκέψεις στο άρθρο

Ενώ το σύστημα Start/Stop απαιτεί από το αυτοκίνητο μια πληθώρα επιπλέον εξαρτημάτων, η λειτουργία ECO έχει να κάνει περισσότερο με τον έλεγχο των διαφορετικών δυνατοτήτων του αυτοκινήτου με σκοπό βελτιστοποιηθούν τα οδηγικά χαρακτηριστικά του για μεγαλύτερη οικονομία καυσίμου και για πιο φιλική προς περιβάλλον οδήγηση. Η λειτουργία ECO όταν είναι ενεργοποιημένη παραμετροποιεί τις ρυθμίσεις ενός οχήματος με τους εξής τρόπους:

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το, στη σελίδα μας στο Facebook »

  1. Μειώνεται η ευαισθησία του γκαζιού: Στην λειτουργία ECO, ένα άτσαλο βαθύ πάτημα του γκαζιού θα «διορθωθεί» με ήπια επιτάχυνση, ώστε να βελτιστοποιηθεί η απόδοση του καυσίμου
  2. Ο κινητήρας σβήνει αυτόματα: Με το ECO ενεργοποιημένο, το σύστημα Start/Stop ενεργοποιείται αυτόματα και «σβήνει» το κινητήρα του αυτοκινήτου όταν σταματήσει και τον επανεκκινεί το αυτοκίνητο μόλις πατηθεί ο συμπλέκτης, εάν το αυτοκίνητο έχει μηχανικό κιβώτιο.  Αν έχει αυτόματη μετάδοση, η πεταλούδα του γκαζιού ανοίγει όσο είναι απαραίτητο για να ξεκινήσει το αυτοκίνητο, μειώνοντας το μίγμα αέρα-καυσίμου στον κύλινδρο του κινητήρα.
  3. Αλλάζει έξυπνα ταχύτητες: Το αυτοκίνητο εκτελεί τις αλλαγές σχέσεων σε χαμηλότερες στροφές και με υψηλότερη ταχύτητα από ό, τι θα συνέβαινε κανονικά. Στόχος είναι να ελαχιστοποιηθεί η υψηλότερη κατανάλωση καυσίμου που στις υψηλές στροφές, βελτιώνοντας έτσι την κατανάλωση καυσίμου.
  4. Ο κλιματισμός ρυθμίζεται αυτόματα: Επειδή ο συμπιεστής AC του αυτοκινήτου είναι ένα από τα πιο ενεργοβόρα συστήματα μέσα σε ένα αυτοκίνητο, στην λειτουργία ECO, ο κλιματισμός έχει μειωμένη απόδοση (μπορεί ακόμη και να κλείσει σε κάποιες περιπτώσεις). Για αυτόν τον λόγο, προτείνεται οι επιβάτες να ανοίγουν τα παράθυρα εάν επιθυμούν να δροσιστούν.

Σημειώνουμε ότι η λειτουργία ECO απενεργοποιείται, όταν σβήνει ο κινητήρας και, για το λόγο αυτό, πρέπει να ενεργοποιείται κάθε φορά που ο κινητήρας τίθεται σε λειτουργία. Υπάρχουν εξαιρέσεις για ορισμένους κινητήρες. Εάν η λειτουργία είναι ικανοποιημένη ή όχι μπορεί φυσικά να διαπιστωθεί από τις λυχνίες, που μπορεί να βρίσκονται στον πίνακα οργάνων ή πάνω στο μπουτόν ΕCO οι οποίες ανάβουν όταν η λειτουργία είναι ενεργοποιημένη.
 

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το, στη σελίδα μας στο Facebook »

Mercedes
OPEL