Τιμές με Leasing
LIVE: κίνηση στους δρόμους

To ID.R είναι το πρώτο αγωνιστικό αυτοκίνητο που σημειώνει επίσημο χρόνο στο πέρασμα με την ονομασία Τianmen Shan.

Ρεκόρ στην Κίνα για VW ID.R

1.774 Επισκέψεις στο άρθρο (3/9/2019)

Ένα ακόμα ρεκόρ πέτυχε το ΙD.R στην προσπάθειά του να αποδείξει τις δυνατότητες που θα έχουν τα νέα αμιγώς ηλεκτρικά ID μοντέλα της φίρμας.


Nέο ρεκόρ στην ορεινή διαδρομή “Big Gate Road” στην Κίνα πέτυχε το αμιγώς ηλεκτρικό Volkswagen ID. R καταφέρνοντας να ολοκληρώσει την απόσταση των 10,906 χιλιομέτρων σε 7:38.858 λεπτά έχοντας πίσω από τον τιμόνι τον Γάλλο οδηγό αγώνων Romain Dumas.

To ID.R είναι το πρώτο αγωνιστικό αυτοκίνητο που σημειώνει επίσημο χρόνο στο πέρασμα με την ονομασία Τianmen Shan και για αυτό ήταν η πρώτη φορά που ορίστηκε επίσημα η αρχή και το τέλος της διαδρομής. Κατά την διάρκεια της προσπάθειάς του, ο Dumas έφτασε ακόμα και τα 230 χλμ./ώρα αλλά η μέση ταχύτητα του ήταν αρκετά πιο χαμηλά στα 85,6 χλμ./ώρα.

Με εξαίρεση το γεγονός ότι το ID.R εμφανίστηκε με νέα χρώματα και ότι εξοπλίστηκε με μια φρέσκια 4άδα ελαστικών Bridgestone Potenza, το πρωτότυπο ήταν στην ουσία το ίδιο αυτοκίνητο που σημείωσε τους συγκλονιστικούς χρόνους σε Νurburgring και Goodwood. Φυσικά, εξοπλιζόταν με το στάνταρ αεροδυναμικό πακέτο και όχι αυτό που «φορούσε» στο Pikes Peak, ωστόσο η ισχύς και η ροπή παρέμειναν στα 680 άλογα και 650 Nm ροπής αντίστοιχα.

Ο Romain Dumas σχολίασε: «H λίγη πληροφόρηση και οι λίγες δοκιμές που κάναμε έκαναν την προσπάθειά μας δύσκολη. Η διαδρομή έχει στενούς δρόμους με πολλές απότομες στροφές αλλά η οδήγηση ήταν διασκεδαστική. Η απίστευτη ροπή ήταν μεγάλο πλεονέκτημα στις μικρές ευθείες ενώ η αεροδυναμική απόδοση του ID.R έδινε επιπλέον πρόσφυση στα γρήγορα κομμάτια».

Το Volkswagen I.D R είναι το halo αυτοκίνητο που έχει κατασκευάσει η φίρμα για να προμοτάρει τις ικανότητες των μελών της νέας της ΙD ηλεκτρικής γκάμας.
 

Mercedes
ODIGOS AGORAS LINGLONG