Ο Carlos Sainz θα είναι αυτός που θα αντικαταστήσει τον Sebastian Vettel.

Sainz διετίας στη Ferrari

2.446 Επισκέψεις στο άρθρο (14/5/2020)

Η φημολογία υπήρξε έντονη, όμως πλέον είναι επίσημο. Ο Carlos Sainz θα είναι αυτός που θα αντικαταστήσει τον Sebastian Vettel στην ομάδα της Ferrari στη Formula 1 από τη σεζόν του 2021.

Πολύ λίγο κράτησε η αναζήτηση νέου οδηγού για την Scuderia, αφού μετά την ανακοίνωση φυγής του Sebastian Vettel ακολούθησε αυτή του ερχομού του Carlos Sainz ο οποίος θα βρεθεί σε ένα από τα δύο μονοθέσια της ιταλικής ομάδας για τη σεζόν του 2021. Έτσι ο Ισπανός θα είναι αυτός που θα πλαισιώσει τον Charles Leclerc ο οποίος εντυπωσίασε στο τελευταίο πρωτάθλημα.
 
Η συνεργασία του Sainz με τη Ferrari θα έχει διάρκεια δύο σεζόν, ενώ στις πρώτες του δηλώσεις ο Ισπανός τόνισε: «Είμαι πολύ χαρούμενος που θα οδηγήσω για τη Scuderia Ferrari το 2021 και είμαι ενθουσιασμένος για το μέλλον μου με τη νέα μου ομάδα. Έχω ακόμα μια σημαντική χρονιά μπροστά μου με τη McLaren Racing και ανυπομονώ πραγματικά να κατέβω ξανά στους αγώνες αυτή τη σεζόν».
 
«Είμαι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσω ότι ο Carlos θα ενταχθεί στη Scuderia Ferrari από το πρωτάθλημα του 2021», δήλωσε ο επικεφαλής της Ferrari, Mattia Binotto και συνέχισε: «Με πέντε σεζόν ήδη πίσω του, ο Carlos έχει αποδειχθεί πολύ ταλαντούχος και έχει δείξει ότι έχει την τεχνική ικανότητα και τα σωστά χαρακτηριστικά για να ταιριάξει με την οικογένειά μας. Ξεκινήσαμε έναν νέο κύκλο με στόχο να επιστρέψουμε στην κορυφή της Formula 1. Θα είναι ένα μακρύ ταξίδι. Δυσκολίες θα υπάρξουν, ειδικά με την οικονομική κατάσταση αλλά και των επερχόμενων αλλαγών, κάτι που θα απαιτήσει την αντιμετώπιση αυτής της πρόκλησης με διαφορετικό τρόπο από το πρόσφατο παρελθόν».
 
Θυμίζουμε πως το κενό του Carlos Sainz στη McLaren θα καλύψει ο Daniel Ricciardo, ενώ ο Sebastian Vettel δεν έχει αποκαλύψει τι σκοπεύει να κάνει στο μέλλον.

SPRING SEAT
citroen