Τιμές με Leasing
LIVE: κίνηση στους δρόμους
Πόσο μπορεί το ηλεκτρικό αυτοκίνητο να γίνει πραγματικότητα στην 
Ελλάδα;

Πόσο μπορεί το ηλεκτρικό αυτοκίνητο να γίνει πραγματικότητα στην Ελλάδα;

Πόσο μπορεί το ηλεκτρικό αυτοκίνητο να γίνει πραγματικότητα στην Ελλάδα;

12.405 Επισκέψεις στο άρθρο (25/1/2014)

Τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα ετοιμάζονται πυρετωδώς, και μεγάλοι κατασκευαστές έχουν ήδη μοντέλα στην αγορά. Πόσο αυτοκίνητο είναι όμως ένα αυτοκίνητο χωρίς κινητήρα εσωτερικής καύσης; Είναι θέμα κλισέ ή πραγματικότητα;

Εσείς έχετε πρόβλημα με τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα; Σας δείχνουν «λίγα»; Όχι στον αριθμό, γιατί στην Ελλάδα ακόμη δεν κυκλοφορούν ευρέως, αλλά στο κατά πόσο μπορούν να σταθούν δίπλα σε ένα αυτοκίνητο με κινητήρα εσωτερικής καύσης.
Αν τα πάρεις ένα-ένα, τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα έχουν δύο κακά. Μικρή αυτονομία, και μεγάλη διάρκεια φόρτισης. Σκέψου το αυτοκίνητο που οδηγείς να μπορεί να πάει το πολύ 100 χλμ. μακριά και κατόπιν να θέλεις τουλάχιστον 3 ώρες στην πρίζα.
Μπορεί τα 100 χλμ. να είναι αρκετά για κάθε μέρα, και το πιθανότερο θα ήταν οι περισσότεροι να ήταν ευχαριστημένοι. Αρκεί να ήξεραν πως μόλις πλησιάσουν στο τέλος της αυτονομίας τους, σε ένα μόλις λεπτό θα την «μηδένιζαν» και φτου κι απ την αρχή. 
Όπως κάνουμε με τα «κανονικά» αυτοκίνητα. Τελειώνει το καύσιμο και έχεις 10 χλμ. ακόμη να πας; Μπαίνεις σε ένα πρατήριο, γεμίζεις σε 30 δευτερόλεπτα και πας άλλα 500 χλμ. Λεφτά να έχεις και η αυτονομία αυξάνεται.
Όταν όμως ξέρεις πως στο τέλος της αυτονομίας πρέπει να είσαι κάπου που να έχει ρεύμα, να έχει πρίζα, και να περιμένεις και τρεις ώρες, το πράμα χαλάει. Αυτό που δεν χαλάει, από την άλλη, είναι το κόστος. Γιατί το κόστος του ρεύματος σήμερα είναι πολύ χαμηλότερο από αυτό των καυσίμων για τα ίδια χιλιόμετρα αυτονομίας.
Τσάμπα είναι και το περπάτημα όμως, ενώ φθηνά είναι και τα ΜΜΜ. Πας ταξίδι με το ΚΤΕΛ με πολύ λιγότερα απ ότι με το αυτοκίνητό σου, όμως και πάλι προτιμάς το Ι.Χ. Το κόστος δεν είναι το παν. Αντίθετα η ευκολία μετράει περισσότερο. Και σε αυτόν τον τομέα το ηλεκτρικό αυτοκίνητο υστερεί.Πολλοί θα προσθέσουν το θέμα της λειτουργίας και την έλλειψη «κανονικού» ήχου, το σημαντικότερο όμως είναι μάλλον οι επιπλοκές που παρουσιάζει, και πάλι, η ελληνική ιδιαιτερότητα. 
Αν δεν έχεις δικό σου πάρκινγκ (και ποιος έχει στις μεγάλες πόλεις), τι θα κάνεις; Θα πετάς την μπαλαντέζα από το μπαλκόνι για να φορτίζεις το βράδυ; Και εκεί που παρκάρεις το πρωί, δηλαδή «όπου να ναι», περιμένεις να έχει πρίζα να φορτίζεις; Η περιμένουμε σε μία νύχτα να γίνουν όλες οι υποδομές, με πρίζες στα πεζοδρόμια, ελεγχόμενη στάθμευση, έξυπνους μετρητές κλπ κλπ. 
Τι λέτε λοιπόν; Σας φαίνονται τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα πραγματικότητα ή σενάρια μελλοντικής ουτοπίας; Τα βλέπετε σαν την επόμενη φάση της αυτοκίνησης ή απλά μία όμορφη σκηνή που όμως δεν ταιριάζει στην Ελλάδα; Τι άποψη έχετε; 

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »

ford
EPEKTASI EGGYHSHS