Τιμές με Leasing
LIVE: κίνηση στους δρόμους
Είναι τα μέτρα της Ε.Ε ικανά να λύσουν το πρόβλημα;

Είναι τα μέτρα της Ε.Ε ικανά να λύσουν το πρόβλημα;

Diesel: Στενεύει ο κλοιός από την Ε.Ε.

(7/4/2017)

Η Ευρώπη δεν αστειεύεται κόντρα στο diesel. Αυστηρά πρόστιμα για τις εκπομπές ρύπων, επιβολή προστίμων και απαγορεύσεις κυκλοφορίας σε μεγάλες πόλεις το αποδεικνύουν περίτρανα. Δείτε τι λέει ο νέος νόμος που ψηφίστηκε από το ευρωκοινοβούλιο.

Η Ευρωπαϊκή Ένωση θέλει να σταματήσει την «συνεργασία» ανάμεσα στις αυτοκινητοβιομηχανίες και στους φορείς που κάνουν τις δοκιμές εκπομπών ρύπων. Πιο συγκεκριμένα, οι βουλευτές του Ευρωκοινοβουλίου διέρρευσε ότι έδωσαν την έγκριση τους, κατόπιν ψήφισης με 585 υπέρ και 77 κατά, για σκληρότερους κανονισμούς που πρέπει να περάσουν τα μοντέλα αυτοκινήτων που θα πωλούνται στις χώρες-μέλη της. Οριστικοποιήθηκε λοιπόν η επιβολή προστίμου της τάξεως των 30.000 ευρώ στην εκάστοτε μάρκα, για κάθε αυτοκίνητο που θα πωλείται εντός Ευρώπης χωρίς να τηρεί τα όρια.

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »


Οι λόγοι για αυτήν την απόφαση είναι αφενός να αποφευχθεί ένα παρόμοιο συμβάν σαν και αυτό στο VW Group πάνω στο diesel και αφετέρου να λύσει διαφορές διαφωνίες μεταξύ των αυτοκινητοβιομηχανιών και των χωρών –μελών σχετικά με τους κανονισμούς ασφαλείας.

Μπορεί ο νόμος να μην έχει ακόμα ψηφιστεί και να πρέπει να συζητηθεί πρώτα ανάμεσα στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή, τις χώρες μέλη και τους νομοθέτες, όμως σύμφωνα με πληροφορίες, προτείνει ένα σύστημα όπου οι κατασκευαστές θα σταματήσουν να πληρώνουν  τους φορείς που πραγματοποιούν τα τεστ και τις δοκιμές με την ελπίδα να σπάσουν την καλή σχέση τους. Αυτό σημαίνει ότι στο μέλλον, οι χώρες της Ε.Ε θα πρέπει να χρηματοδοτήσουν αυτές τα κέντρα ελέγχου εκπομπής ρύπων και ίσως επιβάλλουν φόρους στις αυτοκινητοβιομηχανίες για να το καταφέρουν.
 
Επιπλέον, σύμφωνα με πληροφορίες, ο νόμος, που βρισκεται σε συζητήσεις, αναφέρει ότι οι χώρες μέλη θα πρέπει να κάνουν τεστ τουλάχιστον στο 20% των μοντέλων που έχουν εισέρθει στην αγορά τους τον τελευταίο χρόνο. Θα μπορούν ακόμα να εφαρμόζουν τεστ στους δρόμους και να επιβάλλουν πρόστιμα.

Δημοσιεύματα αναφέρουν ότι το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο πρότεινε ότι μια ανεξάρτητη αρχή σαν την Προστασία Περιβάλλοντος των ΗΠΑ θα πρέπει να δημιουργηθεί, ωστόσο αυτή η πρόταση δεν θα συμπεριληφθεί στη συζήτηση.

Είναι τα μέτρα της Ε.Ε ικανά να λύσουν το πρόβλημα; Θα καταφέρει η Ελλάδα να ανταποκριθεί;
 

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »

TI YOKOHAMA AGORAZO
OPEL