ΕΚΘΕΣΗ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ
Τιμές με Leasing
LIVE: κίνηση στους δρόμους
2 φωτογραφίες »

Stellantis: 30 δισ. στην ηλεκτροκίνηση για τις 14 μάρκες έως το 2025

2.244 Επισκέψεις στο άρθρο (9/7/2021)

Επενδυτικά σχέδια ύψους άνω των 30 δις. ευρώ μέχρι το 2025 για την ηλεκτροκίνηση, αμιγώς ηλεκτρικά μοντέλα και για τις 14 μάρκες του Ομίλου και τέσσερις νέες πλατφόρμες με αυτονομία έως 800 χιλιόμετρα, περιλαμβάνει μεταξύ άλλων το πλάνο που ανακοίνωσε η Stellantis!

Η Stellantis παρουσίασε αναλυτικά την στρατηγική της προς τον εξηλεκτρισμό, μέσω της οποίας αποκοπεί μεσοπρόθεσμα σε διψήφιο λειτουργικό περιθώριο κέρδους σε σταθερή βάση. Πως θα το πετύχει αυτό; Εξηλεκτρίζοντας τις μάρκες που έχει υπό την σκέπη της, αυξάνοντας τις πωλήσεις της και σκοπεύοντας παράλληλα να προσφέρει νέα προϊόντα με καινοτόμες λύσεις σε προσιτές τιμές.

Αν σου άρεσε: Kοινοποίησε το »
Σχολίασε το, στη σελίδα μας στο Facebook »

 
Όπως ανακοινώθηκε από την Stellantis, στοχεύει να επενδύσει περισσότερα από 30 δις. ευρώ έως το 2025 σε λύσεις εξηλεκτρισμού και ανάπτυξη λογισμικού, ενώ παράλληλα στοχεύει να συνεχίσει να είναι 30% πιο αποδοτική στο κόστος εξέλιξης σε σχέση με το μέσω όρο της αυτοκινητοβιομηχανίας. Ένα ακόμα από τα στοιχήματα που έθεσε είναι το κόστος των νέων μπαταριών των ηλεκτρικών οχημάτων ώστε να μειωθούν περισσότερο από 40% από το 2020 μέχρι το 2024 και επιπλέον 20% μέχρι το 2030.
 
Μένοντας στις μπαταρίες ανέφερε ότι θα είναι σχεδιασμένες για μια σειρά οχημάτων – από τα μικρότερα αυτοκίνητα πόλης μέχρι επιλογές υψηλής ενεργειακής πυκνότητας για οχήματα επιδόσεων και φορτηγά. Η χρήση διαφορετικών επιλογών κατασκευής μπαταριών προγραμματίζεται για το 2024 ώστε να καλυφθούν οι ανάγκες των πελατών: μια επιλογή υψηλής ενεργειακής πυκνότητας και μια επιλογή χωρίς νικέλιο-κοβάλτιο. Παράλληλα από το 2026, αναμένεται να παρουσιαστεί η πρώτη μπαταρία στερεάς κατάστασης.
 
Η αυτονομία και η γρήγορη φόρτιση είναι κρίσιμης σημασίας για την ευρεία αποδοχή των αμιγώς ηλεκτρικών αυτοκινήτων από το κοινό. Έτσι η Stellantis δήλωσε έτοιμη να πετύχει αυτή την πρόκληση με αμιγώς ηλεκτρικά οχήματα που θα προσφέρουν αυτονομία μεταξύ 500 και 800χλμ. και με κορυφαίες λύσεις ταχυφόρτισης με 32χλμ./λεπτό. Σε αυτό το βασικό ρόλο θα έχουν τέσσερις νέες πλατφόρμες οι οποίες είναι οι εξής: STLA Small, με αυτονομία έως 500χλμ. STLA Medium, με αυτονομία έως 700χλμ. STLA Large, με αυτονομία έως 800χλμ. STLA Frame, με αυτονομία έως 800χλμ.
 
Οι πλατφόρμες έχουν σχεδιαστεί με μεγάλη δυνατότητα ευελιξίας (όσον αφορά στο μήκος και πλάτος), κοινή χρήση εξαρτημάτων και την κάθε πλατφόρμα να έχει τη δυνατότητα να υποστηρίξει παραγωγή ύψους 2.000.000 μονάδων ανά έτος. Παράλληλα η Stellantis υπογραμμίζει ότι τα συστήματα κίνησης περιλαμβάνουν μια οικογένεια τριών ηλεκτρικών συστημάτων (EDM) που συνδυάζουν τον κινητήρα, το κιβώτιο και τον εναλλάκτη. Τα EDM είναι συμπαγή, ευέλικτα και εύκολα προσαρμόσιμα και μπορούν να εφοδιάσουν οχήματα με κίνηση στους εμπρός τροχούς, με κίνηση στους πίσω, κίνηση σε όλους τους τροχούς και μέσω συστήματος 4xe.
 
Τέλος, η Stellantis ανακοίνωσε τις παρακάτω προτάσεις για την προσέγγιση κάθε μάρκας προς την εξηλεκτρισμένη κίνηση.
 
Abarth – «Heating Up People, But Not the Planet» (Ζεστή για τους ανθρώπους, όχι για τον πλανήτη)
Alfa Romeo – «From 2024, Alfa Becomes Alfa e-Romeo» (Από το 2024, η Alfa γίνεται Alfa e-Romeo)
Chrysler – «Clean Technology for a New Generation of Families» (Καθαρή τεχνολογία για μια νέα γενιά οικογενειών)
Citroën – «Citroën Electric: Well-Being for All!» (Ηλεκτρική Citroen: Ευεξία για όλους!)
Dodge – «Tear Up the Streets… Not the Planet» (Σπάσε τους δρόμους… Όχι τον πλανήτη)
DS Automobiles – «The Art of Travel, Magnified» (Η τέχνη του ταξιδιού, μεγεθυμένη)
Fiat – «It's Only Green When It's Green for All» (Είναι μόνο πράσινή όταν είναι πράσινη για όλους)
Jeep – «Zero Emission Freedom» (Μηδενικών ρύπων ελευθερία)
Lancia – «The Most Elegant Way to Protect the Planet» (Ο πιο κομψός τρόπος προστασίας του πλανήτη)
Maserati – «The Best in Performance Luxury, Electrified» (Η καλύτερη στην απόδοση πολυτέλης, ηλεκτρισμένη)
Opel/Vauxhall – «Green is the New Cool» (Το πράσινο είναι το νέο κουλ)
Peugeot – «Turning Sustainable Mobility into Quality Time» (Μετατροπή της βιώσιμης κινητικότητας σε ποιοτικό χρόνο)
Ram – «Built to Serve a Sustainable Planet» (Κατασκευασμένη για να εξυπηρετήσει έναν βιώσιμο πλανήτη)
Επαγγελματικά οχήματα – «The Global Leader in e-Commercial Vehicles» (Ο παγκόσμιος ηγέτης στα ηλεκτροκίνητα επαγγελματικά οχήματα).

Αν σου άρεσε: Kοινοποίησε το »
Σχολίασε το, στη σελίδα μας στο Facebook »

Autotriti.gr
NISSAN