Τιμές με Leasing
LIVE: κίνηση στους δρόμους

Το σχέδιο προέρχεται από ανεξάρτητο σχεδιαστή.

Στο προσκήνιο για το αυτοκίνητο της Apple η Nissan

1.907 Επισκέψεις στο άρθρο (11/2/2021)

Το πρότζεκτ της Apple για τη δημιουργία του δικού της ηλεκτρικού αυτοκινήτου με τη βοήθεια κάποιας εταιρείας από το χώρο της αυτοκινητοβιομηχανίας έχει επιστρέψει δυναμικά στο προσκήνιο και η Nissan είναι η νέα μάρκα που συνδέεται με αυτό!


Μόλις χθες έγινε γνωστό πως το ενδεχόμενο συνεργασίας του Ομίλου Hyundai με την Apple για τη δημιουργία του Apple Car έπαψε να ισχύει και άμεσα ήρθαν στο φώς της δημοσιότητα νέα σενάρια τα οποία παρουσιάζουν τη Nissan ως μία από τις δυνητικά ενδιαφερόμενες μάρκες για να φέρει στη ζωή το πρώτο ηλεκτρικό αυτοκίνητο του τεχνολογικού κολοσσού.
 
Την είδηση αποκαλύπτει η «The Wall Street Journal», επικαλούμενη τις πληροφορίες της έπειτα από σχετική ερώτηση και απάντηση, που έλαβε χώρα κατά την τριμηνιαία παρουσίαση των οικονομικών αποτελεσμάτων της Nissan. Εκεί, ο Διευθύνων Σύμβουλος Makoto Uchida στο ενδεχόμενο συνεργασίας της Nissan με την Apple δήλωσε ότι η φίρμα στοχεύει να «συνεργαστεί με εταιρείες με γνώσεις, με μεγάλη εμπειρία και πίστη στη συνεργασία».
 
Την ίδια ώρα το ρεπορτάζ του αγγλόφωνου Μέσου θέλει την Apple να διεξάγει συζητήσεις με πολλές ιαπωνικές αυτοκινητοβιομηχανίες σχετικά με μια πιθανή συνεργασία, κάτι που επιβεβαιώνεται και από τα ιαπωνικά ΜΜΕ. Μάλιστα αναλυτές υποστηρίζουν πως δεδομένης της παγκόσμιας εμβέλειας που έχει η Συμμαχία Renault-Nissan-Mitsubishi στην αγορά του αυτοκινήτου θα μπορούσε να δώσει στην Apple άμεση πρόσβαση σε όλο τον κόσμο.
 
Αξίζει να σημειωθεί πως παρά το γεγονός πως η Apple αυτή τη στιγμή δεν έχει κάποια εταιρεία για να κατασκευάσει το αυτοκίνητό της, η ομάδα που εργάζεται στο συγκεκριμένο πρότζεκτ εξακολουθεί να εξελίσσει το ηλεκτρικό αυτοκίνητο. Μάλιστα, φημολογείται πως πολλοί πρώην μηχανικοί της Tesla είναι μέλη της ομάδας εργασίας γύρω από το Apple Car.

Toyota
PEUGEOT