Τιμές με Leasing
LIVE: κίνηση στους δρόμους

Στον Εισαγγελέα 12 περιπτώσεις παράνομα εισαγόμενων μεταχειρισμένων

1.631 Επισκέψεις στο άρθρο (21/3/2024)
Στον Εισαγγελέα 12 περιπτώσεις παράνομα εισαγόμενων μεταχειρισμένων

- Οι περιπτώσεις διαβιβάστηκαν στον εισαγγελέα από το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών
- Οι εισαγωγείς των συγκεκριμένων οχημάτων ανήρτησαν μη γνήσια πιστοποιητικά συμμόρφωσης
- Η υφυπουργός Μεταφορών υποστήριξε πως οι έλεγχοι μέσω της διασταύρωσης στοιχείων θα είναι τακτικοί

Οι περιπτώσεις διαβιβάστηκαν στον εισαγγελέα από το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών

Το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών, μέσω των αρμοδίων υπηρεσιών του, διαβίβασε στον Εισαγγελέα δώδεκα περιπτώσεις οχημάτων, στα οποία είχαν διαπιστωθεί παρατυπίες των πιστοποιητικών που απαιτούνται για την εισαγωγή ταξινομημένων μεταχειρισμένων οχημάτων.

Οι εισαγωγείς των συγκεκριμένων οχημάτων ανήρτησαν μη γνήσια πιστοποιητικά συμμόρφωσης

Ειδικότερα, οι εισαγωγείς των συγκεκριμένων οχημάτων ανάρτησαν στο Μητρώο Εισαγομένων Μεταχειρισμένων Οχημάτων (Μ.Ε.Μ.Ο) μη γνήσια ή παραποιημένα πιστοποιητικά συμμόρφωσης, σύμφωνα με τους Εθνικούς Διανομείς. Το Μ.Ε.Μ.Ο. δημιουργήθηκε για την εποπτεία και τον έλεγχο της τήρησης των δικαιολογητικών που απαιτούνται για την εισαγωγή και πρώτη ταξινόμηση μεταχειρισμένων οχημάτων στη χώρα μας.

Η υφυπουργός Μεταφορών υποστήριξε πως οι έλεγχοι μέσω της διασταύρωσης στοιχείων θα είναι τακτικοί

Η Υφυπουργός Μεταφορών, Χριστίνα Αλεξοπούλου, δήλωσε πως ζήτησε από τις αρμόδιες υπηρεσίες του Υπουργείου να διαβιβαστούν άμεσα οι σχετικοί φάκελοι στους Εισαγγελείς. Επιπλέον υποστήριξε πως οι έλεγχοι μέσω της διασταύρωσης στοιχείων επί των αιτήσεων θα είναι τακτικοί, ώστε όσοι, στο μέλλον, θα ήθελαν να παρανομήσουν να το ξανασκεφτούν. Τέλος, επισήμανε πως η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών είναι αποφασισμένη να βάλει τέλος στα φαινόμενα ανομίας στον χώρο του μεταχειρισμένου αυτοκινήτου προκειμένου να προστατεύσει τους πολίτες.

HUYNDAI
Citroen