Τιμές με Leasing
LIVE: κίνηση στους δρόμους

Στον πάγο οι συζητήσεις της Renault με το FCA Group

1.533 Επισκέψεις στο άρθρο (26/9/2019)

Oι συνομιλίες μπορεί να έχουν εδώ και καιρό σταματήσει, ωστόσο, σύμφωνα με τον πρόεδρο της Renault, θα μπορούσαν να ξαναρχίσουν οποιαδήποτε στιγμή.

Στελέχη της Renault κατά την διάρκεια της Έκθεσης της Φρανκφούρτης δεν σταμάτησαν να αναφέρονται πάνω σε όσα είχαν προηγηθεί σχετικά με την πιθανότητα να ενσωματωθεί το FCA Group στην Συμμαχία Renault-Nissan-Mitsubishi. Όλοι τους ανέφεραν πως αυτό το ενδεχόμενο είναι πλέον παρελθόν. Τώρα, ο πρόεδρος της Renault, Jean-Dominique Senart, δήλωσε πως μπορεί η προσφορά να μην ισχύει πλέον, ωστόσο δεν έχουν ξεχαστεί όλα όσα συζητήθηκαν.

Οι πληροφορίες κάνουν λόγο πως η FCA αποσύρθηκε από τις συνομιλίες όταν το γαλλικό κράτος, που έχει ποσοστό 15% στην Renault, ζήτησε κάποιες εγγυήσεις που η Fiat-Chrysler δεν μπορούσε ή δεν ήθελε να δώσει. Πάρα ταύτα, φαίνεται πως οι συζητήσεις μεταξύ των δύο ομίλων ίσως αρχίσουν ξανά στο μέλλον με τον Senard να δηλώνει: «To ζήτημα ανήκει στο παρελθόν αλλά αν ξανατεθεί το ζήτημα και οι όροι είναι αποδεκτοί από όλους, τότε θα είμαι πανευτυχής».

Εάν είχε προχωρήσει η συγχώνευση, οι δύο όμιλοι θα αποτελούσαν τον τρίτο μεγαλύτερο κατασκευαστή αυτοκινήτων στον κόσμο και θα βοηθούσε τόσο την Renault όσο και την Nissan. Οι σχέσεις ωστόσο της γαλλικής μάρκας με τους Ιάπωνες βρίσκονται σε κρίσιμο σημείο μετά την σύλληψη του Carlos Ghosn και ύστερα από την πρόθεση της Nissan να μειώσει την επιρροή της Renault στο εσωτερικό της. Θυμίζουμε πως οι Γάλλοι έχουν το 43% της Νissan έχοντας παράλληλα δικαίωμα ψήφου, ενώ η Nissan κατέχει το 15% της Renault χωρίς όμως κάποια επιρροή σε επίπεδο αποφάσεων.

Εσείς τι λέτε; Πώς θα σας φαινόταν μια συγχώνευση της Renault-Nissan με την Fiat-Chrysler;
 

Hyundai
NISSAN