Τιμές με Leasing
LIVE: κίνηση στους δρόμους

Alfa Romeo Giulietta και Audi A3: Πόσο καλά είναι ως μεταχειρισμένα;

8.837 Επισκέψεις στο άρθρο (19/7/2024)
Alfa Romeo Giulietta και Audi A3: Πόσο καλά είναι ως μεταχειρισμένα;
2 Φωτογραφίες »

Αρχίζοντας από τις βλάβες, οι αναφορές ζημιών εστιάζουν στο Audi A3, και πιο συγκεκριμένα στους TFSI βενζινοκινητήρες 1,2 και 1,4 λίτρων, που μπορεί να έχουν ελαττωματικά μπουζί ή αντλία νερού που παράγει θόρυβο όταν λειτουργεί. Τα χειροκίνητα κιβώτια ταχυτήτων είναι πιο αξιόπιστα από τα αυτόματα διπλού συμπλέκτη, μιας και τα τελευταία ίσως εμφανίσουν δυσλειτουργίες που μπορεί να οφείλονται σε διαφορετικούς παράγοντες, από λανθασμένη μονάδα εγκεφάλου μέχρι ρινίσματα στο κύκλωμα λίπανσης.


Όσον αφορά στις φθορές, στην Alfa Romeo Giulietta ενδέχεται να χρειαστούν αντικατάσταση τα αμορτισέρ, στην περίπτωση όπου οι προηγούμενοι κάτοχοι «πίεζαν» αρκετά το αυτοκίνητο στις στροφές. Από την άλλη πλευρά, στο Audi A3 ίσως χρειαστεί αλλαγή στους ελαστικούς συνδέσμους και στα σινεμπλόκ της ανάρτησης, στην περίπτωση που το αυτοκίνητο έχει κάνει την πλειοψηφία των διαδρομών του σε δρόμους κακής ποιότητας και ταυτόχρονα έχει πολλά χιλιόμετρα στον οδομετρητή.



Οι καμπίνες, τόσο της Alfa Romeo Giulietta όσο και του Audi A3 είναι ανθεκτικές στη φθορά, μιας και δεν εμφανίζουν γρατζουνιές και σημάδια από τη χρήση. Στην Giulietta μπορεί να ακούγονται τριγμοί από τα πλαστικά στο εσωτερικό, ενώ στο A3 μπορεί να τρίζει η ηλιοροφή ή η μαγνητική ανάρτηση Magnetic Ride, που ανήκει στον προαιρετικό εξοπλισμό.

Στον τομέα της ευρυχωρίας, το πίσω κάθισμα του A3 Sportback είναι κατά 3,2 εκατοστά φαρδύτερο από αυτό της Giulietta, ενώ του τρίθυρου κατά 2,3 εκατοστά φαρδύτερο. Ο χώρος για τα γόνατα των πίσω επιβατών είναι ίδιος μεταξύ της Giulietta και του A3 Sportback (0,4 εκ. μικρότερος στο τρίθυρο A3, διαφορά αμελητέα), ενώ ο «αέρας» για τα κεφάλια τους στο A3 Sportback είναι κατά 6,5 εκατοστά μεγαλύτερος από τον αντίστοιχο της Giulietta και κατά 4,8 εκατοστά μεγαλύτερος από αυτόν του τρίθυρου A3.

Τέλος, στον παράγοντα «τιμή», οι Alfa Romeo Giulietta είναι πιο προσιτές για αγορά, με τον μέσο όρο τιμών να είναι κατά 6.000 ευρώ χαμηλότερος.
 
Εδώ θα διαβάσετε τα σχόλια που έχουν κάνει οι κάτοχοι μοντέλων των εταιρειών στην έρευνα Auto Check του AutoTriti.

Σελίδα 1Συγκριτικό μεταχειρισμένων: Alfa Romeo Giulietta VS Audi A3
Σελίδα 2Alfa Romeo Giulietta: Κοστίζουν από 7.500 έως 25.000 ευρώ
Σελίδα 3Audi A3 2012-2020: Έχουν τιμές μεταξύ 12.000 και 35.000 ευρώ
Σελίδα 4Alfa Romeo Giulietta και Audi A3: Πόσο καλά είναι ως μεταχειρισμένα;
Autotriti.gr
LEASING COMPARISON