Τιμές με Leasing
LIVE: κίνηση στους δρόμους

Alfa Romeo Giulietta και Seat Leon: Πόσο καλά είναι ως μεταχειρισμένα;

1.094 Επισκέψεις στο άρθρο (2/10/2024)
Alfa Romeo Giulietta και Seat Leon: Πόσο καλά είναι ως μεταχειρισμένα;
2 Φωτογραφίες »

Τόσο η Alfa Romeo Giulietta όσο και το Seat Leon είναι αξιόπιστα, μιας και δεν υπάρχουν εκτεταμένες αναφορές για σημαντικές βλάβες και προβλήματα. Στην περίπτωση του Leon, σε παλαιότερο test μακράς διαρκείας, το οποίο θα διαβάσετε εδώ, προκλήθηκε βλάβη στο κιβώτιο ταχυτήτων, η οποία ξεκίνησε από ένα ρουλεμάν εντός του σασμάν και οδήγησε σε ζημιά στα γρανάζια. Δεν υπάρχουν άλλες αναφορές προβλημάτων για το συγκεκριμένο κιβώτιο ταχυτήτων ωστόσο, και αυτό μπορεί να θεωρηθεί μεμονωμένη περίπτωση αστοχίας υλικού.


Οι πιο συνηθισμένες φθορές που μπορεί να βρείτε σε μια μεταχειρισμένη Alfa Romeo Giulietta και σε ένα Seat Leon είναι ίδιες και αφορούν στα αμορτισέρ, η απόδοση των οποίων θα είναι αρκετά πεσμένη στην περίπτωση που οι προηγούμενοι κάτοχοι πίεζαν τα οχήματα στις στροφές, εκμεταλλευόμενοι το δυναμικό οδηγικό χαρακτήρα αμφότερων των μοντέλων. Αν το Seat Leon που σας ενδιαφέρει να αποκτήσετε ήταν ακίνητο για μεγάλο χρονικό διάστημα, και παράλληλα εφοδιάζεται με ηλεκτρικό χειρόφρενο, υπάρχει το ενδεχόμενο να χρειάζονται αλλαγή τα μοτέρ του.



Το εσωτερικό της Giulietta και του Leon είναι ανθεκτικά στη φθορά, χωρίς να παρουσιάζονται γρατζουνιές και σημάδια στις επενδύσεις και στα καθίσματα. Μόνο στην περίπτωση της Alfa Romeo υπάρχει ένα ενδεχόμενο να ακούγονται τριξίματα από τα πλαστικά εντός της καμπίνας.
Τέλος, περνώντας στον τομέα της ευρυχωρίας, το Leon έχει κατά 5,4 εκατοστά φαρδύτερο πίσω κάθισμα, ενώ επίσης έχει κατά 5,5 εκατοστά παραπάνω χώρο για τα γόνατα και τα κεφάλια των πίσω επιβατών, απόρροια της κεκλιμένης οροφής της Giulietta που ενισχύει μεν το δυναμισμό στη σχεδίαση, αλλά περιορίζει ελαφρώς το χώρο για τους πίσω επιβάτες.

Εδώ θα διαβάσετε τα σχόλια που έχουν κάνει οι κάτοχοι μοντέλων των εταιρειών στην έρευνα Auto Check του AutoTriti.

Σελίδα 1Συγκριτικό μεταχειρισμένων: Alfa Romeo Giulietta VS Seat Leon
Σελίδα 2Alfa Romeo Giulietta 2010-2020: Κοστίζει μεταξύ 7.500 και 24.000 ευρώ
Σελίδα 3Seat Leon 2012-2020: Έχουν τιμές από 7.000 έως 25.000 ευρώ
Σελίδα 4Alfa Romeo Giulietta και Seat Leon: Πόσο καλά είναι ως μεταχειρισμένα;
fiat
LEASING COURIER VS CITAN