Audi Q3 και Mercedes GLA: Πόσο καλά είναι ως μεταχειρισμένα;

5.500 Επισκέψεις στο άρθρο (19/4/2024)
Audi Q3 και Mercedes GLA: Πόσο καλά είναι ως μεταχειρισμένα;
2 Φωτογραφίες »

Ας δούμε πώς αντιστέκονται τα Audi Q3 και οι Mercedes GLA στο πέρασμα των ετών και των χιλιομέτρων.

Ξεκινώντας από τις πιο συνηθισμένες βλάβες, οι περισσότερες αναφορές στο Audi Q3 έχουν να κάνουν με τους TFSI βενζινοκινητήρες. Πιο συγκεκριμένα, ενδέχεται να χαλαρώσει η καδένα χρονισμού και να χρειάζεται αντικατάσταση, ενώ επίσης υπάρχει η πιθανότητα αυξημένης κατανάλωσης λιπαντικού. Δεν υπάρχουν εκτενείς αναφορές για προβλήματα στους TDI πετρελαιοκινητήρες.
Όσον αφορά στις Mercedes GLA, σε σπάνιες περιπτώσεις πετρελαιοκινητήρων 2,1 λίτρων με παραπάνω από 200.000 χιλιόμετρα μπορεί να χρειαστεί αλλαγή κάποιο μεμονωμένο μπεκ καυσίμου, ή να «τεντώσει» η καδένα χρονισμού.

Περνώντας στις φθορές, αξίζει να αναφέρουμε πως παρά τον υψηλό αριθμό χιλιομέτρων των μοντέλων που δοκιμάσαμε ως μεταχειρισμένα (150.000 στην περίπτωση του Audi Q3 και 120.000 στην περίπτωση της Mercedes GLA) η εικόνα στο εσωτερικό αμφότερων των οχημάτων είναι πολύ καλή. Οι επενδύσεις δεν έχουν γρατζουνιές και σημάδια από τη χρήση, οι διακόπτες δεν έχουν ξεβάψει και τα καθίσματα διατηρούν σωστά τη φόρμα τους, χωρίς να εμφανίζουν πτυχές στις ταπετσαρίες τους. Αυτό αποδεικνύει την υψηλή ποιότητα των υλικών που έχουν χρησιμοποιηθεί στα SUV της Audi και της Mercedes.
Σε αντίστοιχα καλή κατάσταση βρίσκονται και τα μηχανικά μέρη των εν λόγω μοντέλων, τα οποία λειτουργούν σωστά και δεν έχουν πρόωρες φθορές.



Στον τομέα της ευρυχωρίας, οι διαφορές είναι μικρές. Το Audi Q3 έχει κατά 2 εκατοστά φαρδύτερο πίσω κάθισμα και κατά 1,9 εκατοστό παραπάνω «αέρα» για τα γόνατα των πίσω επιβατών. Επιπλέον, το πορτ-μπαγκάζ του Q3 χωράει 39 λίτρα παραπάνω. Για να έχουμε ένα μέτρο σύγκρισης, αυτός είναι περίπου ο όγκος μιας χειραποσκευής καμπίνας αεροπλάνου.

Εδώ θα διαβάσετε τα σχόλια που κάνουν οι ιδιοκτήτες των εταιρειών στο Auto Check του AutoTriti.

Σελίδα 1Συγκριτικό μεταχειρισμένων: Audi Q3 VS Mercedes GLA
Σελίδα 2Audi Q3 2011-2018: Μεταχειρισμένα κοστίζουν κατά μέσο όρο 22.000 ευρώ
Σελίδα 3Mercedes GLA 2013-2019: Ο μέσος όρος τιμών ως μεταχειρισμένες είναι τα 25.000 ευρώ
Σελίδα 4Audi Q3 και Mercedes GLA: Πόσο καλά είναι ως μεταχειρισμένα;
ETRANSIT VS ESPRINTER
test center