Hyundai i20 VS Opel Corsa: Πόσο καλά είναι ως μεταχειρισμένα;
2 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ »

Hyundai i20 VS Opel Corsa: Πόσο καλά είναι ως μεταχειρισμένα;

6.709 Επισκέψεις στο άρθρο (15/12/2023)

Τόσο το Hyundai i20 όσο και το Opel Corsa αποτελούν αξιόπιστες επιλογές ως μεταχειρισμένα, αφού δεν υπάρχουν εκτενείς αναφορές για σημαντικές βλάβες. Μπορούμε να πούμε πως σε αμφότερα τα μοντέλα οι ζημιές που εμφανίζονται αποτελούν «παιδικές ασθένειες» μιας και παρουσιάζονται στα πρώτα αντίτυπα.


Στην περίπτωση του Hyundai i20 ενδέχεται να παρουσιαστεί πρόβλημα στα ρουλεμάν του συμπλέκτη, ενώ όσον αφορά στο Opel Corsa μπορεί να χαλαρώνει το χειρόφρενο. Τόσο η Hyundai όσο και η Opel επιδιόρθωσαν τα συγκεκριμένα ελαττώματα στα επόμενα μοντέλα.
Το Opel Corsa μπορεί να παρουσιάσει μικροπροβλήματα στο σύστημα infotainment. Πιο συγκεκριμένα, ίσως χάνεται η σύνδεση μέσω Bluetooth με το κινητό, ή η επικοινωνία του συστήματος πλοήγησης με το δορυφόρο. Παράλληλα υπάρχει το ενδεχόμενο να μη λειτουργεί σωστά το σύστημα πίεσης ελαστικών. Αυτά ωστόσο αποτελούν περισσότερο πηγές ελαφρών ενοχλήσεων και δεν αρκούν για να βλάψουν την αξιοπιστία του μοντέλου.



Όσον αφορά στις φθορές που μπορεί να βρείτε σε κάποιο μεταχειρισμένο μοντέλο, τόσο το Hyundai όσο και το Opel διατηρούνται σε πολύ καλή κατάσταση, με τις επενδύσεις και τα πλαστικά στην καμπίνα να μην έχουν γρατζουνιές και τα καθίσματα να διατηρούν σωστά τη φόρμα τους.

Τα Hyundai i20 εμφανίζουν πρόωρες φθορές στους δίσκους των πίσω φρένων, οι οποίοι συνηθίζουν να έχουν μικρότερη διάρκεια ζωής από το μέσο όρο των μοντέλων της συγκεκριμένης κατηγορίας. Στην περίπτωση που ο ένας δίσκος είναι πιο φθαρμένος από τους υπόλοιπους τότε χρειάζεται επισκευή η δαγκάνα, η οποία είναι ελαφρώς κολλημένη και πιέζει συνεχώς το δισκόφρενο.
Από την άλλη πλευρά, τα Opel Corsa συνηθίζουν να παρουσιάζουν φθορές στις αναρτήσεις και στις φούσκες των ημιαξονίων, οι οποίες σκίζονται.

Στον τομέα της ευρυχωρίας, το Hyundai i20 έχει κατά 2 εκατοστά φαρδύτερο πίσω κάθισμα από το Opel Corsa, μια διαφορά που δεν κρίνεται ιδιαίτερα σημαντική. Παράλληλα, το κορεάτικο μοντέλο έχει κατά 41 λίτρα μεγαλύτερο πορτ-μπαγκάζ.
 
Εδώ θα διαβάσετε τα σχόλια που κάνουν οι ιδιοκτήτες των εταιρειών στο Auto Check του AutoTriti.

Σελίδα 1Συγκριτικό μεταχειρισμένων: Hyundai i20 VS Opel Corsa
Σελίδα 2Hyundai i20 1,4 101 PS: Μεταχειρισμένα κοστίζουν γύρω στα 12.000 ευρώ
Σελίδα 3Opel Corsa 1,4 90 PS: Ο μέσος όρος τιμών των μεταχειρισμένων είναι 11.000 ευρώ
Σελίδα 4Hyundai i20 VS Opel Corsa: Πόσο καλά είναι ως μεταχειρισμένα;
ETRANSIT VS ESPRINTER
OPEL