Τιμές με Leasing
LIVE: κίνηση στους δρόμους

Συμφώνησαν FCA & PSA

1.991 Επισκέψεις στο άρθρο (18/12/2019)

H δημιουργία του τέταρτου μεγαλύτερου ομίλου κατασκευής αυτοκινήτων πρέπει να θεωρείται γεγονός.


Σε συμφωνία για την δημιουργία της τέταρτης μεγαλύτερης αυτοκινητοβιομηχανίας στον κόσμο με κεφαλαιακή αξία 50 δις ευρώ ήρθαν Fiat-Chrysler και PSA Group. H πλήρης συναλλαγή αναμένεται να ολοκληρωθεί μέσα στους επόμενους 12 με 15 μήνες, σύμφωνα με κοινή ανακοίνωση των δύο εταιρειών.

Πριν ολοκληρωθεί η συμφωνία, η κινεζική Dongfeng Motor Group που κατέχει μετοχές στο PSA Group θα μειώσει το ποσοστό ιδιοκτησίας της στον όμιλο, πουλώντας 30,7 εκατομμύρια μετοχές στους Γάλλους για περίπου 679 εκατομμύρια ευρώ.

Οι δύο όμιλοι ανακοίνωσαν το σχέδιό τους να δημιουργήσουν μια αυτοκινητοβιομηχανία που θα παίξει πρωταγωνιστικό ρόλο απέναντι στο Volkswagen Group στην Ευρώπη πριν από έξι εβδομάδες, διατηρώντας ταυτόχρονα την παρουσία της Chrysler στις ΗΠΑ. Σημειώστε πως, οι μάρκες οι οποίες θα απαρτίζουν το δυναμικό του νέου ομίλου είναι οι: Peugeot, Citroen, Opel, DS, Fiat, Jeep, Alfa Romeo, Abarth και Ram.

Τέλος, η νέα εταιρεία θα εδρεύει στην Ολλανδία και επικεφαλής της θα αναλάβει ο CEO της PSA, Carlos Tavares. Επιπρόσθετα, ο πρόεδρος της Fiat Chrysler, ο John Elkann θα διατηρήσει το ρόλο του ως προέδρου της τελευταίας.
 

TI YOKOHAMA AGORAZO
OPEL