Τιμές με Leasing
LIVE: κίνηση στους δρόμους

Τις δυνάμεις τους με την start-up εταιρεία Aurora ένωσαν οι Volkswagen και Hyundai, προκειμένου να αναπτύξουν τις τεχνολογίες αυτόνομης οδήγησης.

Συμμάχησαν με την Aurora, VW και Hyundai

2.224 Επισκέψεις στο άρθρο (5/1/2018)

Τις δυνάμεις τους με την start-up εταιρεία Aurora ένωσαν οι Volkswagen και Hyundai, προκειμένου να αναπτύξουν τις τεχνολογίες αυτόνομης οδήγησης.

Οι δύο αυτοκινητοβιομηχανίες, οι οποίες εργάζονται πάνω στην εξέλιξη των αυτόνομων τεχνολογιών οδήγησης, επέλεξαν να συνεργαστούν με την εν λόγω εταιρεία, η οποία ασχολείται με τους τομείς της τεχνητής νοημοσύνης και της ρομποτικής, προκειμένου με αυτό τον τρόπο να εξοικονομήσουν χρόνο και χρήματα, για την κατασκευή των μελλοντικών μοντέλων τους.
 
Συγκεκριμένα η Aurora και η Volkswagen ανέφεραν ότι συνεργάστηκαν τους τελευταίους έξι μήνες για να ενσωματώσουν τους αισθητήρες και το λογισμικό της Aurora στα ηλεκτρικά οχήματα της VW με στόχο να αναπτύξουν υπηρεσίες αυτόνομης οδήγησης σε πόλεις. Επιπλέον η VW δήλωσε ότι η τεχνολογία αυτόματης οδήγησης μπορεί να ενσωματωθεί με την πάροδο του χρόνου σε όλα τα εμπορικά σήματα του Γκρουπ αλλά και σε διάφορες κατηγορίες οχημάτων, είτε πρόκειται για Ι.Χ, είτε για λεωφορεία, είτε για φορτηγά.
Σε ότι αφορά τη Hyundai, η τεχνολογία της Aurora θα ενσωματωθεί σε ειδικά διαμορφωμένα μοντέλα και θα δοκιμαστεί σε αγορές όπως η Κίνα, με την αυτοκινητοβιομηχανία να δηλώνει πως το πρώτο μοντέλο που θα χρησιμοποιηθεί για δοκιμές θα είναι το τελευταίο της όχημα κυψελών καυσίμου, που θα κάνει το ντεμπούτο του στη Έκθεση CES στο Λας Βέγκας που ανοίγει τις πύλες της την επόμενη εβδομάδα.
 
Τέλος αξίζει να σημειωθεί πως η Hyundai έχει στα πλάνα της να εισάγει μέχρι το 2021 οχήματα με αυτόνομη λειτουργία οδήγησης επιπέδου 4, τα οποία θα μπορούν να κινηθούν χωρίς οδηγό ή με την επίβλεψη οδηγού κάτω από συγκεκριμένες συνθήκες, σε πιλοτικές έξυπνες πόλεις.

Toyota
EURONCAP MAXUS