Τιμές με Leasing
LIVE: κίνηση στους δρόμους
Συνομιλίες Ε.Ε. και ΗΠΑ για την έκπτωση φόρου στα ηλεκτρικά αυτοκίνητα

Συνομιλίες Ε.Ε. και ΗΠΑ για την έκπτωση φόρου στα ηλεκτρικά αυτοκίνητα

1.249 Επισκέψεις στο άρθρο (17/10/2022)

Ευρωπαϊκή Ένωση και ΗΠΑ «δουλεύουν» μία συμφωνία ώστε τα ευρωπαϊκά ηλεκτρικά αυτοκίνητα να λαμβάνουν τις ίδιες φορολογικές ελαφρύνσεις με εκείνες που έχουν τα αντίστοιχα που παράγονται στη Βόρεια Αμερική.

Ο νόμος για την μείωση του πληθωρισμού στις ΗΠΑ

Πράγματι, ο νόμος του Προέδρου Μπάιντεν για τη μείωση του πληθωρισμού έχει αναστατώσει όλες τις αυτοκινητοβιομηχανίες. Ο λόγος; Ορίζει ότι για να λάβει ένα ηλεκτρικό αυτοκίνητο την έκπτωση φόρου των 7.500 $ θα πρέπει να είναι κατασκευασμένο στην Βόρεια Αμερική και  πρέπει να έχει μπαταρίες που το 40% των υλικών κατασκευής τους να προέρχονται από τη Βόρεια Αμερική ή από έναν εμπορικό εταίρο των ΗΠΑ. Αυτό έχει ανησυχήσει αρκετά τους ευρωπαίους αξιωματούχους, που πιστεύουν ότι ο εν λόγω νόμος κάνει διακρίσεις σε βάρος των παραγωγών της. Για αυτό τον λόγο ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Valdis Dombrovskis είχε πρόσφατα συνομιλίες με την εμπορική εκπρόσωπο των ΗΠΑ Katherine Tai, την υπουργό Εμπορίου Gina Raimondo και την υπουργό Οικονομικών Janet Yellen.
 

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »

Αισιόδοξες και οι δύο πλευρές για την επίτευξη συμφωνίας

Με το πέρας των συνομιλιών παραμένει ασαφές το τι είδους παραχωρήσεις θα μπορούσαν να γίνουν σε κατασκευαστές αυτοκινήτων της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ωστόσο σε δηλώσεις της η εμπορική αντιπρόσωπος των ΗΠΑ φάνηκε αισιόδοξη ότι θα επιτευχθεί συμφωνία.

Δυσαρέσκεια και στη Νότια Κορέα

Αναφορικά, η Ευρωπαϊκή Ένωση δεν είναι η μόνη που εκφράζει ανησυχία για τον νόμο για τη μείωση του πληθωρισμού. Οι αξιωματούχοι της Νότιας Κορέας είναι εξίσου απογοητευμένοι με την πολιτική αυτή και είχαν επίσης συζητήσεις με αξιωματούχους των ΗΠΑ για να διασφαλίσουν ότι και τα δικά τους ηλεκτρικά αυτοκίνητα θα μπορούν να λάβουν την έκπτωση φόρου.

Συνέχεια του άρθρου >>>
Toyota
LINGLONG DIAGONISMOS