ΕΚΘΕΣΗ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ
Τιμές με Leasing
LIVE: κίνηση στους δρόμους

Τα Hyundai θα έχουν οθόνες σε όλο το παρμπρίζ από το 2027

(21/10/2024)
Τα Hyundai θα έχουν οθόνες σε όλο το παρμπρίζ από το 2027

- Ονομάζεται holographic windshield display.
- Θα αντικαταστήσει όλες τις οθόνες του ταμπλό!
- Όλες οι πληροφορίες θα εμφανίζονται στο παρμπρίζ.
- Ονομάζεται holographic windshield display.

Ονομάζεται holographic windshield display

Η Hyundai Mobis, δηλαδή το τμήμα τεχνολογίας του Ομίλου Hyundai, συνεργάστηκε με τη γερμανική εταιρεία Zeiss, κατασκευάζοντας από κοινού το «holographic windshield display». Ο λόγος για ένα ολογραφικό παρμπρίζ, το οποίο επί της ουσίας μετατρέπεται σε ένα τεράστιο head-up display!

Θα αντικαταστήσει όλες τις οθόνες του ταμπλό!

Όπως εύκολα μπορεί να φανταστεί ο καθένας και επιβεβαιώνεται από την κορεατική μάρκα, ο σκοπός του ολογραφικού παρμπρίζ είναι να αντικαταστήσει τον ψηφιακό πίνακα οργάνων, την οθόνη για το σύστημα ενημέρωσης και ψυχαγωγίας (infotainment), αλλά και την τρίτη οθόνη του συνοδηγού, η οποία προστίθεται σταδιακά σε όλο και περισσότερο μοντέλα. Φυσικά, από τη στιγμή που όλες οι πληροφορίες θα προβάλλονται μπροστά στα μάτια του οδηγού, εκείνος θα μπορεί να ελέγχει πολλές από αυτές χωρίς να πρέπει να πάρει τα μάτια του από το δρόμο.

Θα είναι διαθέσιμη στα αυτοκίνητα από το 2027

Μπορεί πολλοί να πιστεύουν ότι η εν λόγω τεχνολογία απέχει πολλά ακόμη χρόνια από όταν θα εξοπλίζει τα αυτοκίνητα της Hyundai, αλλά ο κορεατικός Όμιλος είπε ότι εάν όλα πάνε βάσει του χρονοδιαγράμματος, τότε η μαζική παραγωγή του ολογραφικού παρμπρίζ θα μπορούσε να ξεκινήσει ήδη από το 2027. Επί του παρόντος δεν υπάρχουν πολλές λεπτομέρειες για το holographic windshield display.

Ένας hi-tech προτζέκτορας και ένα διαφανές φιλμ στο παρμπρίζ κάνουν τη δουλειά

Η Hyundai Mobis είπε ότι η οθόνη βασίζεται σε έναν προτζέκτορα τελευταίας τεχνολογίας καθώς και σε ένα διαφανές φιλμ που εφαρμόζεται στο παρμπρίζ. Το φιλμ είναι ελάχιστα πιο παχύ από μία ανθρώπινη τρίχας και έχει μέγεθος μόλις 100 μικρόμετρα.

Συνέχεια του άρθρου >>>
Toyota
ESPRINTER 5 THINKS